maanantai 22. marraskuuta 2010

Lappuhaalarit

Tein nyt pojalleni kolmannet lappuhaalarit. Edelliset ovat jääneet aina vuoden välein pieniksi. Viimeksi tein samalla kaavalla. Muistelen silloin 110 cm kaavaa hieman pienentäneeni, haalarit olivat ainoastaan henkseleistä ja punteista jääneet pieneksi, joten tällä kertaa tein samalla, valmiiksi leikatulla kaavaalla, hieman pituutta lisäten. Ottobren lehdestä 1/2010 löytyy.


Kankaan ostopaikkaa en muista, tuolta sammarilaatikosta löytyi. Sammarille en aikaisemmin ollut applikoinut, kiva kun ei pohjakangas jousta. Muuta kivaa noista kuvista ei sitten löydykkään, niin epäonnistuneet! Autosta piti olla oma kuvansa, muttei onnistunut edes valokuva.. (Voihan noita kuvia klikkaamalla suurentaa, mutta eipä kannata..) Eipä niistä sen enempää, paitsi että oranssi on fleeceä, kun velourina ei löytynyt, eikä kamalia kuvia fleecestä voi syyttää.

Nuo soljet olen ostanut Virosta, sieltä tukusta jälleen. Pussissa näytti kappalehintana olevan 3,5. Vaikka tuohon veron lisää, ei kahdelle taida hintaa tulla edes 50 senttiä. Napit taas ovat tavallisia nappeja mummulta peritystä varastosta, sopivat mielestäni älyttömän hyvin, samanlaiset siis sivuilla. Näihin nappeihin soljet eivät vain "lukkiudu" tuntuvat näinkin toimivan ja vaihdetaan jos tarvetta.
Puntteihin jäi varmaan kymmenen senttiä pituutta käännöksiin, tarkoituksella jätin, jotta olisivat pitempiaikaiset haalarit. Kuvissa ei taida tämäkään erottua, mutta alempi ommel kulkee pyörien alla ja ylempi auton keskikohdilla, jätin vaan ompelematta auton ohdalta.


Ei kerrota kenellekkään, että kolme vyölenkkiä odottaa vielä ompelupöydällä, lahopää..

Ei kommentteja: