sunnuntai 21. marraskuuta 2010

joulukalenteri

Pari päivää sitten keksin, että haluan ommella joulukalenterin, jota voi itse täyttää. En meinannut millään keksiä ideaa kalenterille ja ompelin jo jos jonkinnäköistä pussukkaa ja nyssykkää huovasta. En ollut mihinkään tyytyväinen ja googlettelin kalenteri-ideoita. Päädyin sitten tällaiseen aika perinteiseen malliin. Helppotekoinen, mutta tiheällä siksakilla (sama kuin aplikaatio-ommel) tehdyt numerot veivät paljon aikaa. Varmaankin nelisen tuntia tätä ompelin yhteensä. Kiitokset tässä kohtaa meidän pienelle, että nukkui juuri tänään melkein kolmen tunnin päikkärit. :)
Osa numeroista ei ihan mennyt niin nätisti kuin toivoin, esim kahdeksikko oli hirmuisen vaikea ommella. Mutta aika tyytyväinen olen kuitenkin.

Taustakangas on vanha paneeliverho ja punainen kangas on kahdesta kankaisesta lautasliinasta.

Tästä kalenterista taitaa tulla tänä talvena lego-kalenteri. Karkkeja en tykkää meidän 1,5 vuotiaalle syöttää ja legot on juuri nyt parhaita leuja. Ehkä ostetaan joku perupaketti perus legoja ja lisäksi vaikka joku legoauto tai joku legoeläin.

Tykkään hirveästi joulusta ja jouluperinteistä. Olisin tosi onnellinen jos tästä kalenterista tulisi meidän perheelle perinne. Ehkä vaikka 25 vuoden päästä saan täyttää sitä lastenlapsilleni...?

3 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Voi kun itsekin jaksaisi väkertää jonkin kalenterin lapselle. Muistan vieläkin kuinka kateellinen olin lapsena ystävälleni kun hänellä oli sellainen joulusukka eikä meillä ollut koskaan mitään muuta kuin suklaakalenteri. Lupasin itselleni, että minun lapsellani sitten ainakin on sellainen, mutta niimpä niin...

lallatilaa kirjoitti...

ei muuta kun tekemään äkkiä, vielä kerkii :)

Sani kirjoitti...

Mä eilen havahduin että vois tehdä jolukalenterin itse... Kiirehhän se tietty tulee, eikä mitään ideaaa millaisen tekis :D