torstai 30. syyskuuta 2010

Virkattu paita vastasyntyneelle

Tässä joku päivä sitten sain aikaiseksi pakattua vauvalle kassiin sairaalasta kotiutumiskamppeet. Vaikeutena oli päättää puuvillaisen kevytpuvun ja talvipuvun välillä. Päädyin siihen, ettei talvi ole vielä,  eikä autossamme pakkasta, joten valitsin ohuemman. Villahousut lämmittää tietysti jalkoja (ja mahaa niin pienellä), mutta oikeastaan ei ollut mitään kivaa paksumpaa paitaa, kirkkaanpunaisia kukkapaitoja kun en halunnut.. joten..

Päätin kokeilla, ehtisinkö vielä paidan virkkaamaan, ja ehdein. Ohje on  Sue Whitingin kirjasta Virkkaa kaunista lapselle, Touko niminen paita. Koko on vastasyntyneen. Lankana jälleen Novitan Cotton Luxus eco & organic. Lanka taisi olla inan ohuempaa, kuin ohjeen lanka, joten takakappaleesta tuli hieman ohjeistettua pienempi, vastaavasti sitten tein etukappaleesta hieman suuremman, samoin hioista seuraavan koon soveltaen.Koko vaikuttaisi oikein sopivalta, ainakin vauvaa pienemmän nuken päältä arvailtuna. Nukella on vaippavillahousut, jotka joskus tein ihan nukkea varten, samoista langoista ja väreistä, mistä olen tehnyt, edelleen käytössä olevat villahousut.

Piti vielä kertomani, että ainakin maanantaina tuota Novitan paksuhkoa puuvillalankaa oli Porin City Marketissa 1,5e 50g kerä. Taasen sellaisia hieman purkautuneita keriä ja kaikkia hienoja värejä. Punaisia, sinisiä ja vihreitä ainakin ostin eri sävyissä. Kyllä näitä nyt on, omasta mielestäni ostin 20kpl, ja kassan laskujen mukaan 19kpl, kassa taisi kyllä laskea tarkemmin. Näitähän ostin näissä tylsemmissä väreissä joskus lähemmäs 30 kerää, kun olivat loppuunmyynnissä 1e kerä, mutta niistä on tainnut jo puolet kulua..

3 kommenttia:

Täti A kirjoitti...

Nätti paita, kelpaa vauvan siinä kotiin tulla. Malli näyttää sellaiselta, että on helppo tehdä kokomuutoksia eli isosisaruksillekin omansa ehkä. Niin ja hienoja ovat ompeluksetkin, norsupaita, raitahousut...

Sani kirjoitti...

Hi, minulla samanlainen nukke. siis ihan omasta lapsuudestani jemmassa :D (joskin minun nuken simät jo hiukan kärsineet).

Hatatuu kirjoitti...

Kiitoksia molemmille. Tämä Jaana on juurikin lapsuudestani, ja siinä on jokin 70-luvun vuosiluku muistaakseni niskassa, minua vanhempi nukke siis. Minulla silmät kesti, muttei toinen enää tyttöni käsittelyä.