keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Trikoopöksyt neidille

Tänään ei pitänyt oikeastaan olla ompelupäivä, tai ei ollut mitään vaatetta suunnitelmissa. Lapset kuitenkin viihtyivät ylhäällä, joten menin sitten samalla ompelupöydän ääreen selaamaan lehtiä. Tyttö tavallaan tarvitsee housuja, kaikki alkavat jäämään pikku hiljaa pieniksi. Ottobren 4/08 lehden Vilkas velourhousut vaikuttivat kivoilta, tyttömäisiltä.

Seuraavaksi siis kangaslaatikoiden kimppuun. Ajattelin tehdä perus pikahousut, kaavan kokeiluksi ja seuraaviin sitten jotain kivaa, jos kaava on hyvä. Siniraitaiseen, ehkä Virosta hankittuun trikooseen päädyin.

Raidat sentään koitin kohdistaa, ettei aivan tylsät olisi. Kun housuista puuttui enää kuminauhakuja ja punttien käännökset, ajattelin käyttää jotain koneeni kivaa ommelta (että kun harmittaa, kone osaa tehdä vaikka minkälaista ommelta, ja sitten en kuitenkaan niitä käytä, vaikka niistä halusin maksaakin..) tällaiseen lehtikuvioon, mikä näyttää rusettinauhalta, päädyin. Tuli kuitenkin hieman tyttömäisemmät. Purin hieman vielä lahkeen ommelta, että pitkästä aikaa sain nauhan palan housuihin.

Eipä tuo ommel hääpöisesti näy, ja paidan alta vielä heikommin. Hyvin kuitenkin onnistui trikooseenkin. Näitä nyt on pakko jatkossa käyttää enemmän. Samoin tällä kaavalla syntyy lisää housuja, varmaan jo lähipäivinä..

2 kommenttia:

Riika kirjoitti...

Ihanat housut! Ja tosi kiva tuo koristeommel, harmittaa kun omassa koneessa ei ole kuin ihan perusompeleet.

Hatatuu kirjoitti...

Kiitoksia. On nuo ompeleet kivoja, vielä kun oppisi niitä käyttämään vaatteissakin, tänään kyllä kokeilin toistakin..