tiistai 28. syyskuuta 2010

Norsuhuppari ja villasukat 1.5-vuotiaalle

Ja taas tein pojalle hupparin, sillä muokkaamallani kaavalla, tällä kertaa muokkailin vähän lisää, laittamalla hihoihin resorit. Halusin tehdä paidan Triteksiltä ostamastani tummansinisestä collegesta. Tähän sopi loistavasti sini-valkoinen, tädiltäni saama resori. Tarkoituksena oli tehdä hupun sisäpuoli resorista ja ulkopuoli collegesta, mutta sininen kangas loppui kesken, joten hupusta nyt tuli kokonaan raidallinen.

Kysyin taas 4-vuotiaalta pojaltani, minkä kuvan paitaan haluaisi. Hetkeäkään miettimättä, vastasi norsun. No selailemaan värityskirjoja ja norsun kuva löytyi. Ovat muuten melkoisen mainioita nuo suuri ja selkeäkuvaiset värityskirjat.

Kysymättäkin poika kertoi, että norsun tulee olla harmaa, vielä kiiltävän harmaa. Värityskuvassa norsu seisoi tähtipallilla, ja poika halusi samanlaisen paitaan. Tilkuista löytyi tähtivelouria, päälliseksi poika valitsi ruskeaa velouria ja norsu tehtiin harmaasta velourista, jonka muistaisin löytyneen Virosta joustofroteelaarista.
Hetki sitten tein villasukkia Lallatilaan kaverin pojalle. Näiden perään tein sukat myös Lallatilaan pojalle. Näitä en heti päivittänyt, koska nämä ovat monta kuukautta myöhästynyt nimipäivälahja. Aikaisempia sukkia kerroin tehneeni kolme yhtenä päivänä, näissä sitten taas kului yhteensä kolme päivää, vaikkeivat paljoa ole suuremmat, paitsi varresta. Silmukoita samat 32, varsi pidempi ja kerroksia ennen kärkikavennuksia taisi olla 23.


Seitsemää veljestä edelleen, nelosen puikoilla. Kamala salamakuva, tähän voi halutessaan Lallatilaa lisätä käyttökuvan, mutta eipä tuo välttämätöntä, sukat nämä vain ovat.

Nuppupeitosta en vielä tiedä, tilkkuillut en minäkään ole koskaan, ja mukamas en ehdi ja muita tekosyitä. Tänne lähemmäs minäkin mielummin tekisin ja ehkä joku muu projekti olisi enemmän alaani, helpommin vaikka kutoisin sukkia. Toisaalta mikä sitä estää tekemästä ja sairaalaan viemästä, tuskin kieltäytyisivät vastaanottamasta.

2 kommenttia:

Sani kirjoitti...

Ihana norsu :D

Hatatuu kirjoitti...

Suuret kiitokset!