sunnuntai 1. elokuuta 2010

Kukkia

Teen tuolle tytöllemme erittäin tylsän väristä mekkoa. Jostain siihen tarvitaan väriä, joten olen virkkaillut kukkia. Ohjeet ovat Lesley Stanfieldin Anna kaikkien kukkien kukkia kirjasta. Vielä kirjassa olis muutamia kokeilun arvoisia kukkia, mehilläinen ja perhosia, katsotaan vaan riittääkö aika lähiaikoina, on meinaan taas tuota remonttia ja meillä kun se ei tunnu koskaan tarkoittavan mitään pientä pintaremonttia..

Langat ovat kaikissa puuvillaa, vanhoja perintölankoja ja pari Virosta ostamaani. Vasemmalla päivänkakkara, ylhäällä kartanoruusu ja alhaalla tsinnia. Vielä en tiedä mikä kukka ja millä värillä mekkoon tulee, tai voi olla tietysti, että päädyn johonkin muuhun ratkaisuun. Lapset tykkäsivät kovasti näistä kukkasista, päivänkakkara näyttääkin tästä syystä noin nuhjuiselta, sitä on jo reippaasti maisteltu..

Jotain olen ennenkin virkkaillut ja jotain lappusia ohjeestakin, mutta vähän olen arka ohjeen mukaan virkkaamaan, nämä kuitenkin olivat melkoisen helppoja ja nopeita tehdä. Kirjassa on jaoteltu ohjeet helppoihin, keskivaikeisiin ja vaativiin malleihin, ainakaan nämä helpot ja keskivaikeat olivat aika yksinkertaisia, lähinnä pylväillä selvisi.


Tässä vielä miehelleni pyynnöstään suojapussi, jollekkin iankaikkiselle metsästyssuojautumishärpäkkeelle. Toiselle puolelle kokeilin pitkästä aikaa ompelukoneen kirjaimia ja muistista laitoin sukunimen. Kangas on mitälie puuvillakangasta, mistälie. Tilkkujeni joukosta löysin, oikein hyvä tähän tarkoitukseen, ainakin väriltään. Nauha ja sen kiristin alkuperäisestä, rikkinäisestä ja liian pienestä pussista.


Ei meinannu kuvaus onnistua, tyttö vei heti pussin..

2 kommenttia:

muru kirjoitti...

kiitos kukkaideasta :) Eipä ole tullut mieleen että vois tehdä tuollaisia päivänkakkaroita (vaikken kyllä paljoa virkkaakaan) Pitää kokeilla, vaikka kesäpipon koristeeksi!

Hatatuu kirjoitti...

No äkkiä kokeilemaan, eivät tosiaan ole vaikeita!