keskiviikko 4. elokuuta 2010

Pikatunika ja Puuvillamekko

Eilen aamulla hurautin pikatunikan Elloksen halpispaidasta. Muistaakseni tämä t-paita maksoi 1e kangaskassin kanssa, käyttöä ei ole ollut, vaan löysin sen vaatteideni joukosta kaappia siivotessa. Kaava on samaa omaa, millä näitä olen tehnyt. Hieman tein suuremman, jotta menisi ensi kesänäkin, jos vaan tämän värinen hyvänä säilyy.

Kokonaan ompelin tunikan uusiksi, paitsi hihansuun käänteet ovat suoraan paidan helmasta. Hihan pituus onkin suoraan se, mitä kangasta riitti. Se pitää vielä kertoa, että kaula-aukon resori on vanhasta työpaidastani, että mitään uutta ei tähän uhrattu!


Tässä jonkun aikaa olen kutonut tytölle mekkoa, tänään tämä melkein valmistui. Ohje on Modasta 4/2007.  Helmaan olisi kuulunut suuri kangaskuva, mutta taidan laittaa noita aiemminkin jo virkkaamiani kukkasia. Lankana on taas tätä hamstraamaani Novitan Cotton luxusta. Lanka on ohjeessa mainittua paksumpaa, joten tein toiseksi suurimman koon silmukoilla ja suurimman koon senttimäärillä.

Tälle kesälle tätä en ole tarkoittanutkaan, paidan kanssa taitaa mennä talven ja tuolaisenaan pari seuraavaa kesää, kasvuvaraa löytyy.. Väri on pahuksen pliisu ja tylsä, mutta mielestäni silti melkoisen kiva. Katsotaan vielä miten niiden koristekukkasten kanssa käy.Taakse tein niskaan lenkin ja toiselle puolelle kaksi sydänhelmeä kiinnitykseksi.


Kuvat ovat huippusurkeita, johtuen siitä että kamera on hukassa, ja otin nämä kuvat videokameralla.. Liikkuvaa kohdetta sillä on melkoisen turha kuvata valokuvana!

5 kommenttia:

Pauliina kirjoitti...

Niin niin niin ihana mekko!! Ja ihanan värinenkin! Ja voin kuvitella kukatkin jo helmaan :) Värikäs aluspaita ja värikkäät sukkahousut talvella, ni johan on väriä.. Tykkään!

Milli kirjoitti...

Suloinen tyttö nätissä kesämekossaan.

Hatatuu kirjoitti...

Mites tuo aikaisempi kommenttini ei päivittynytkään?? Kiitoksia molemmille. Tykkään kyllä itsekkin kovasti, vaikkei tuo lasten väri perinteisesti olekaan.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihananihana mekko! <3 Jotain tuollaista ohjetta oon omaa neitiäkin varten koittanu etsiä, ehkä siis jostain kaivamaan vanhoja Moda-lehtiä! ;)

Hatatuu kirjoitti...

Kitokset Saarallekin. Suosittelisin kyllä tuota lehteä, siinä on nimittäin toinenkin saman tyylinen puuvillamekko, en meinnannut osata päättää kumman haluan..