keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Vauvalle vaippaimuja

Vihdoin kävin läpi pienet vaippamme ja hupsista, vastasyntyneelle oli nelisenkymmentä vaippaa ja lisäksi vielä nauhavaippoja ja harsoja melkoisen runsaasti. Pikkuvaippoja en siis saa enää tehdä! "Lohtuna" kuitenkin, että imuja ei ollut läheskään kaikkiin vaippoihin (no olis imut riittäny, mutta näitä lemppari-imuja ei ollut..).

Suurin osa vaipoista on näpsyvaippoja röyhelöillä, näihin menee mukavimmin tiimalasin muotoiset imut, joita voi sitten "terästää" lisäimuilla. Kaikki kankaat ovat vähintään toisella kierroksella, päällisvohvelikankaat ovat vanhoja pyyhkeitä ja sisällä pyyhefroteeta. Punapilkulliset koostuvat kolmesta kerroksesta ja vihreät neljästä. Pilkullisia tuli kahdeksan ja vihreitä taisi tulla kuusi, vai oliko se neljä..


S-koon vaippoja on muutamia nepillisiäkin, joihin edelliset imut eivät oikein sovi, näihin vaippoihin teinkin neliskanttisia imuja. Näissä onkin hieman runsaampi materiaalivalikoima, froteeta, flanellia, vohvelikangasta, jotain ihmeellistä löysään kudottua puuvillapyyhettä ja mummuni ilmeisesti kangaspuilla kutomaa leivinliinaa. En tiedä mitä ihmettä sille leivinliinalle oli tapahtunut, mutta lukuisista pesuista huolimatta liina haisee kumman kamalalta ja tuntuu ikävän rasvaiselta. Toivottavasti ei nyt haittaa näin toisella kankaalla päällystettynä.

Imut ovat kerran keskeltä taitettavia, näin ei ole kovin työlästä vaippojen täyttely, mutta kuivuu paremmin kuin kokonaan muotoon ommeltu. Hieman on saumuriystävällisempääkin tälläinen ohuempi ommeltava. Molemman malliset imut sopivat muihinkin ja muunkin kokoisiin vaippoihin. Tytöllä käytettiin M kokoiseen asti saman kokoisia imuja ja Lallatilaa käytti tyttömme tiimalasin muottoisia vielä isoimmissakin vaipoissa.

Tuosta pallokankaasta kovasti tykkään, joten en sitten pahemmin heittänyt hukkapaloja roskiin, vaan tein suuremmasta palasta vielä pari lappua yleiskäyttöön keittiön lappukoriin.


Hyvin imeviä imuja tuli, näistä eilen valmistuneista imuista jo kolmella olen kuivannut pissoja lattialta.. Tyttömme opettelee kuivaksi..

Ei kommentteja: