perjantai 16. heinäkuuta 2010

Vaippoi ja kluutei

Meilläkin, kuten kaikilla muillakin on niiin kuuma. Uudessa Ottobressa oli vaikka mitä ommeltavaa, mutta yläkertamme seisahtaneessa kolmessakymmenessä asteessa ei saa syysvaatteisiin ryhdyttyä. Aikaa kun oli, niin ompelin jotain ommellakseni vauvalle vaippoja. Kankaat olin leikannut aikoinani nykyisin jo 1,5-vuotiaalle, mutta eipä tullut silloin ommeltua.

Vaipat ovat näpsykiinnitteisiä, näyttivät olevan omalla, erinomaiseksi todetulla kaavalla leikeltyjä. Punainen joustofrotee on melko vanhaa kierrätyskangasta, valkoiset (molemmat samanlaiset) taas jotain harjattua collegea, mikä ei ole kokonaan puuvillaa, mutta aivan ihanan tuntuista ja näpsykin tarttuu tähän, muistaakseni Virosta hankittua. Sisäpuoli microfleeceä.


Nämä tiskirätit ovat vähän samaa sarjaa. Jokin käsityö täytyy olla telkkaria tuijottaessa ja muksuja uima-altaalla vahtiessa, mutta keskeneräinen villasormikaspari ei juuri nyt houkuttele.

Nämä tein ohuemmasta langasta, kuin aikaisemmat, hyvät tuli näinkin. Molemmat ovat jotain perintölankoja, vaaleanpunaisesta äitini taisi joskus tehdä jotain, minkä samantien purki, vihreän alkuperää en enää muista. Vihreä on pylväillä virkattu, silmukoita oli 47 per kerros. Toinen on kudottu helmineuleena ja silmukoita oli 45 kappaletta.


Nyt onkin sitten kauhia onkelma, mitä ihmettä teen seuraavaksi? Sitä ilmeisesti tehtailen näitä tiskirättejä joululahjaksi, kun nyt tuo villalanka ei oikein iske. Varokaa vain sukulaiset, tutut ja puolituntemattomat! No kahtotaan..

Ei kommentteja: