perjantai 2. heinäkuuta 2010

Pari tunikaa

Meillä on parit kesähäät vielä edessä. Vaateongelmaa, meillä naisilla, myös runsaasti. En halua tytölleni röyhelöä, vaaleanpunaista, muita lempeitä värejä, hempeitä kuvia, etenkään mitään ruusuja. Ainuttakaan kivaa mekkoa en ole nähnyt kaupoissa, alunperinkin ajattelin itse vaatteen tekeväni.

Tällä kaavalla olen tunikoita tehnyt aiemminkin, mukavasti juhlallisempi taskuineen ja rypytyksineen. Kangas on edellispäiväinen löytö Anttilasta, hurjat 3e metriltä. Aikaa taisi mennä ainakin muutama tunti noine taskuineen ja rypytyksineen.


Tykkään kovasti, vaikkei varmaankaan kenenkään muun mielestä häihin sovi. Pahoittelut en taida edes tehdä toisesta kankaasta, mitä ensin ajattelin toisena vaihtoehtona. Toisaalta tämä on pestävä ensimmäisten häiden jälkeen, eikä näistä tärkätyistä verhokankaista aina tiedä, kelpaako pesun jälkeen häävaatteeksi.


Toisenkin tunikan tein tänään, tätä olin pitkään suunnitellut. Ajatuksen lähtökohtana on Hello Kitty teeppari, josta tyttöni aina esittelee kukkaa (päässä olevaa rusettia). Pitihän sitä kukkatunika saada, ja tällaisena esiteltävänä versiona. Kyllä onkin kato ja kukka kuulunut ahkeraan.

 Vaalea joustofroree taasen joltain Viroon suuntautuneelta reissulta, kukan punainen velour Eurokankaan palalaarista ja oranssi Myllymuksuilta. Kaava oma, jolla näitä nykyään teen. Kukkiin laitoin jokaiseen terälehtiin, molempiin palasiin kovikekangasta, ompelin yhteen ja käänsin. Ovat kiinni tunikassa ainoastaan keskiympyrän ompeleilla.


Kuva melkoisen surkea, mutta näin tätä kukkaa kyllä kovasti esitellään. Hieman suuri ja voisi olla ylempänäkin, mutta tykkäämme näin. Akkupahus loppui muutaman kuvan jälkeen, joten tähän nyt tyytyminen.

Ei kommentteja: