lauantai 20. maaliskuuta 2010

Sammaritunika

Taas tein tunikan, mikä yllätys! Tällä kertaa tein kyllä sentään eri kaavalla. Ottobressä 6/09 on tunika, jonka olen jo pitkään tiennyt tekeväni ruskeasta pallotrikoosta. Vihdoin sain aikaiseksi / maltoin tilata kankaan tunikaan. Kaavoja piirtäessä huomasin, että kaavat onkin suunniteltu velvetonille, ohuelle samettikankaalle, joka joustaa huomattavasti vähemmän. No vielä en olekangastilaustani edes saanut, joten tein sitten kokeilumielessä ensin tunikan ohjeen mukaisesta kankaasta.


Kankaan olen aikoinaan hankkinut Eurokankaan palalaarista, lisäksi tarvittiin vetoketju 25cm, kuminauhaa vajaa metri ja pikkusen kovikekangasta. Kalliiksi ei tämäkään tullut, kaikki tarvikkeet olivat valmiina yläkerrassa..

Kaava oli kiva ja lopputulokseen olen tyytyväinen. Vielä en tiedä tuleeko se trikoinen versio samalla kaavalla, vai teenkö toisenlaisen kaula-aukon ilman vetoketjua.

 Kyllä tuo tyttö on haasteellinen kuvattava, olen tainnut ennenkin valittaa.. Laitoin kaksi kuvaa, että kivat yksityiskohdat ja rypytykset näkyisi, taskuissa, hihoissa, pääntien kaarrokkeella. Kankaan kuvio ei taaskaan erotu kunnolla.


Ei kommentteja: