perjantai 19. maaliskuuta 2010

Munii

Ystäväni kävi parisen viikkoa sitten meillä, ja virkkasi samalla tuollaisen munan, hänellä oli myös mukanaan uusin Suuri Käsityölehti, jossa on värikkäitä virkattuja munia. Ovat siis niin matkittuja juttuja, mutta meillä kun on saman ikäiset lapset, leikkivät he myös samanlaisilla leluilla..

Munat ovat virkattu yllätysmunien päälle. Ystäväni munan sisällä oli kulkunen, minä taas en ainoata kulkustani malttanut käyttää, joten munissamme on kussakin erilainen ja erilaista ääntä pitävä sisällys. Isossa munassa on puuroriisiä, ruskeassa kuivattuja herneitä ja pienessä valkoisessa maissin jyviä. Riisit kuulostavat parhailta ja herneet ovat tylsimmät, myös poikani mielestä.

Minulla oli kolmea sopivan paksuista "munan väristä" puuvillalankaa. Pienemmät ovat Novitan Cotton luxus eco & organic lankaa ja suurempi Craft cotton lankaa, jonka olen ostanut Virosta. Lisäykset ja kavennukset tein aivan omasta päästä, välillä aina sovitellen ja lopuksi virkkasin munan ympärille.

Lankaa näihin kului kovin vähän, mutta sisälmysten hankinta oli kalliimpaa.. Ison munan poika oli saanut mummultaan, taisi olla Salamamuna, käskin sitten mieheni ostamaan kaupasta suklaamunia, joiden sisällys on munan muotoinen, siellä se niitä sitten oli ravistellut ja arvioinut, ostikin neljä ja onneksi onnistui löytämään oikean muotoisia, maksoivat meinaan 1,7e kappale. Itse ostin vielä jotain halpismunia, mutta olivat väärän muotoisia. Vielä olisi siis kaksi tuollaista pienempää, mutta riittänevät nuo heidän leikkeihinsä.

Eipä taas kuvassa värit ole edukseen, vasemman puoleinen on kuitenkin vaalean ruskea, ja toiset valkoisia.


Ei kommentteja: