tiistai 6. heinäkuuta 2010

Kesäyökkäri ja t-paita

Tänään oli minun ompelupäiväni. Mies lähti poikasemme kanssa päivällä useammaksi tunniksi pikku retkelle, kävivät Kirjurinluodossa ja mummulassa. Eilen jo sovittiin tästä, joten illalla piirtelin kolme uutta kaavaa ja leikkelin kankaita. Sain siskoltani lainaksi uusia Ottobre-lehtiä ja jokaisesta löysin jotain kivaa. On se vaan sääli kun pojille ei ole kauheasti mitään erikoisia juttuja, tytöille olisi jos jonkinmoista mekkoa. Mutta mukavia perusvaatteita tykkään pojalle silti pukeakkin.

Piirsin kaavat t-paitaan, pitkähihaiseen peruspaitaan ja lyhytlahkeelliseen bodyyn. Tuollaista "shortsibodya" meillä ei ole käytettykkään pahemmin, joskus ihan pienenä vain. Yhden tuollaisen ostin juuri hennesin alennusmyynnistä, mutta se unohtui heti mummulaan. Jotenkin miellän tuon mallisen bodyn yöasuksi ja sellaiseksi ompelinkin tämän. Kankaita valitessa päädyin pehmeimpään trikoosen mitä omistan, että olisi mukava pitää päällä koko pitkä yö. Mutta vasta valmiina puettuani vaatteen pojan päälle tajusin, että se on tosi tyttömäinen :) Oikein ääneen nauroin kun mielestäni meidän pikkuinen näytti ihan tytöltä. Käyttöön se tulee silti, koska yöllähän sitä pidetään.
Kangas Tallinnasta ja resorit eurokankaasta.
Kaava Ottobre 6/2009
Hintaa ehkä 1-2 euroa?

Toinen ompelukseni oli ihan perus t-paita. Kangas tähän on otettu naisten uudesta t-paidasta, jonka ostin 10 sentillä kirppikseltä. Paita oli uusi ja hihassa luki sokos. Numeroapplikointi taas on leikattu ilmaiseksi saadusta paidasta, joka muuten oli jo melko nukkainen. T-paitoja meillä ei kauheasti ollutkaan, joten tämä tuli tarpeeseen. Nyt kun on näin lämmintä saa poika olla ulkona ilman vaippaa ja jos tulee pissa, niin ei mikään silti kastu, kuten bodyn kanssa kävisi.

Kaava Ottobre 1/2010
hintaa 10 senttiä :)

Tosiaan kävi niin iloisesti/surullisesti, että parturini antoi minulle 5 muovikassillista hänen poikiensa vanhoja lastenvaatteita, muuten olisi kuulemma konttiin vienyt. Plokkasin vaatteista mieleiset ja pari muovikassillista vein itse konttiin. Vaatteita oli niin paljon, että shortseja, lh bodyja tai perus collegehousuja+paitoja meillä ei hetkessä tarvita lisää. Eli mitäs nyt pitäisi ommella...?

Ei kommentteja: