maanantai 31. toukokuuta 2010

Villatakki poitsulle

Nonni, tein tätä melkein neljä kuukautta!! Hidas!! No monta muuta juttua sentään välissä. Aloitin tämän takin tekemisen helmikuussa heti neitosemme villatakin jälkeen. Ohje on samasta kirjasta, yhtä kokoa vain suurempi. Tähän käytin suomalaista hahtuvaa, joka on huomattavasti paksumpaa. Poika sai itse valita värit, joten takista tuli musta-oranssi.

En tiedä mistä johtuu, mutta takki ei vaan edistynyt, pahemmin en joutunut purkamaankaan, mutta kahta samanlaista suurempitöistä en sitten ilmeisesti peräkanaa jaksa tehdä ja olihan tässä pari kuukautta tuota remonttia ja muita selityksiä.

Tässä kuvattuna ennen huovutusta, lähes siis polviin ulettuu. Pesin takin pesukoneessa melko lyhyellä ohjelmalla, ja puolessa välissä otin jo pois koneesta.


Lopputulos on kuitenkin melkein liian pieni, ainakin tämän kesän viileinä iltoina täytynee pitää. Hieman kokoa saa vielä venytettyä suuremmaksi. Sopivan kokoista, alhaalta aukeavaa ja vielä tummaa vetoketjuakaan ei löytynyt, joten inan on alhaalta lyhyt.Jotenkin sain tästä kamalan suuren urakan, ja nyt olen tyytyväinen kun vihdoin urakka valmis. Ihan kiva tuli takistakin, hieman olisi saanut olla suurempi, mutta seuraaville lapsille kiertoon.. Ja mikä parasta, poika on tyytyväinen, suunnitteli pukevansakin takin huomenna, kun mennään kavereille kylään.

1 kommentti:

Pauliina kirjoitti...

Ihan mahtava takki!
Pian nähdään :)
...jospa pala suklaakakkua?