maanantai 17. toukokuuta 2010

Tuomashousut ja raitatunika

Ostin Virosta, Abakhan Fabriksista kamalan joustavaa Tuomas veturi trikoota. Pakko oli ostaa Tuomasfanille kangas, vaikka ostaessani jo tiesin kankaan olevan sitä aivan liian venyvää kangasta, jossa kuvatkin haalistuvat venyessä. Tässä melkoisesti mietitytti, mitä kankaasta voisi tehdä, kunnes eilen kuumana hellepäivänä keksein tehdä housut. Ideana oli löysät vilpoisat housut, mutta sellaista kaavaa ei osunut silmiin, enkä viitsinyt soveltaakaan.

Housut ovat Ottobren 1/08 lehdestä Jump-housut. Taisivat olla tyttöjen housut, kun kuvassa tytön päällä olivat. Pikkusen taas tuli muokkailtua, resoriin laitoin kuminauhan, rusettia kun poika ei itse nauhoilla osaa tehdä.


Oli pakko valita tämä kuva, kun poika valitsi itse kuvauspaikan kukkien läheltä ja oikein poseeraa. Hänen oli aamulla myös pakko saada Salama ja Martti paita, vaikka eräitä ohuempiakin olisi ollut..

Käsittämätöntä, miten vaikeaa on muistaa noiden nauhojen vaatteisiin laittaminen. Unohdin taas. Kesken housujen ompelemista annoin pojan valita nauhankin, vihreän valitsi. Leikkasimme nauhan ja laitoimme pöydälle odottamaan. Siinä odotteli vielä housujen valmistuttuakin. Reippaana tyttönä purin pätkän saumaa näistä housuista ja siitä mikkitunikasta ja lisäsin nauhan molempiin.

Edellispäivän tunikasta taas innostuneena tein toisen, samalla kaavalla, tai ainakin samaa kaavaa mukaillen.. Kaula-aukkoa pienensin ja muokkasin, laitoin siihen trikookaitaleen, käänsin helman ja hihansuut, sekä lisäsin niihin pituutta.. No helman leikkaus pysyi kuitenkin samana ja hihatkin osaksi.

Tämän tunikan kangas on samaisesta kaupasta, kun Tuomas-kangas, mutta siskoni edelliseltä reissulta, mahtoiko olla maaliskuulta. Kankaassa on jotain puuvillan joukossa, ja sitä hieman olen vierastanut, mutta ihanan kevyt kesävaate. Housujen resori on laatikon kätköistä.

Molemmat vaatteet ovat melko edullisia, palalaaritrikoita, ehkä euron tai pari, sillä kankaita jäi yli. Nopeita olivat myös, housut tulivat päikkäreillä, eikä tunikassa paljoa kauempaa kulunut kun kaavatkin olivat valmiina.
Siis käsittämätöntä, muisti tuon merkin!! No sen kuvaaminen vaate tytön päällä olikin hankalampi juttu. Ilman salamaa ei tullut mitään, salamalla sitten tämmönen kamala. Raidatkin ovat todellisuudessa paremmin kohdallaan, täytyy olla kuvakulmassa vika, eikö niin?

Päätin, että merkkien paikka on vaatteen oikeassa sivusaumassa, tietysti vaatteista riippuen, katsotaan mihin niitä nyt sitten tulee. Tällä kertaa merkki tuli siis jo vaatetta tehdessäja näkyy noissa ylemmissäkin kuvissa.

Ei kommentteja: