lauantai 15. toukokuuta 2010

Virossa käytiin ja tunikan tein

Juu olin minäkin Virossa. Ostoskuvia en ajatellut laittaa, mutta pientä sepustusta ja kuvia sitten tekeleistä. Kiersimme tietysti samat putiikit, ja melkein samoista ostelimmekin, että kaupan nimet ja linkit ovat Lallatilaan postauksessa.

Se Karnaluks oli tosiaan jotain aivan käsittämätöntä, siellä oli kaikkea ja käsittämättömät määrät!Perille löytäminen aiheutti pientä päänvaivaa, mutta hyvillä ohjeilla löydettiin. Tuolla kävi myös euron, mikä oli kiva, sillä toisella kerralla loppui kruunut kesken. Ainoa harminaihe oli hintamerkinnät, ne puuttui lähes toisesta puolesta tavaraa, paitsi langoista, joissa oli veron osuus valmiiksi laskettuna, myös suomeksi, muut hinnat olivat pääasiassa verottomana ja kruunuissa, jos siis ollenkaan merkitty.

Ostin paljon Addi sukkapuikkoja ja pyöröjä, sukkapuikot esimerkiksi oli pääasiassa alle kolme euroa paketti, Suomestahan ei saa välttämättä edes laaduttomia tuolla hinnalla. Kaksi palmikkopuikkoa (mitä ikinä ovatkaan nimeltään?) ja yhdet bambu sukkapuikot ostin myös. Lankoja ostin kolme kymmenen pakkausta, jolloin niiden hinta tuli halvemmaksi, bambua eri väreissä, ihanaa raitasukkalankaa ja moniväristä villalankaa ja lisäksi kolme kerää toista villalankaa. Näistä lisää myöhemmin, sukkalanka on jo puikoilla, ja toinen kyllä valmiinakin..

Vihdoin maltoin ostaa kauan haaveilemani suuuuuren leikkuualustan 950mm x 600mm taisi olla, tuolle tuli hintaa reilu 40e, suomesta saa varmaan tuplahinnalla, samalla lupasin myydä siskolle vanhan puolet pienemmän. Miten joskus pärjäsinkään pelkillä saksilla??  Ostin myös tähän tarkoitukseen tehdyn viivaimen, kiva olit tuokin, kun eilen testailin.

Toisten blogeja lukiessa ollaan molemmat ihastuttu nauhoihin, joilla jotkut merkkaavat vaatteitaan, nauhoista sai reilusti alennusta ostaessaan koko kelan, joten ostin sitten kolmea eri väristä kukkanauhaa, ja mustavalkoista, jota Lallatilaan blogissa vilahtaa.

Kaksoisneulathan tuhosin tuossa pojan housuja tehdessä, joten niitä ostin. Nämäkin olivat niin halpoja, että piti palata hakemaan lisää, kahden neulan pakkaus maksoi inan reilu kaksi euroa. Näistäkään ei hintaa vaan löytynyt, vasta kun kassalla. Lisäksi ostin kaikenlaista isompaa ja pienempää sälää tästä ihmemaasta.

Kankaita ostelin Abakhan Fariksista muutaman pussillisen. Hahtuvaa hamstrasin kahdessa väriyhdistelmässä, mutta molempia neljä kiekkoa, jotta niistä saa tehtyä esimerkiksi lapselle takin, nämä olivat Raatihuoneentorin laidalta Hansa lina putiikista. Tuossa liikkeessä on ilmeisesti aina kaikki tuotteet alennuksessa, nyt oli -50% ja marraskuussa saman tai 40%, en ole varma. Hahtuville jäi kuitenkin hintaa 40 kruunua sadalle grammalle, joten oli halvin paikka jossa piipahdimme (45 kurrnua = n 3e).

Eipä kait ostoksista enempää, valmiina aikaansaannoksina lisää. Kiva oli reissu ja ihanaa ilman lapsia ja miestä! (Se kun ei olisi jaksanut meidän perässä kaupasta toiseen kolmea päivää, lähes tauotta, ja mihin lie olisin joutunut poikkeamaan..)

Tuntuu ettei käsitöille ja blogille jää nyt yhtään aikaa. Remontti on vieläkin kesken, melkoisen suuri piha vaatii keväällä aikansa, ja meillä sairastetaan jatkuvasti hampaita ja taas nuhaa (joten nuorempi olisi jatkuvasti sylissä). On se onni etten blogita yksin, kukaan ei jaksaisi lukea harvoja sepustuksia! Nyt kuitenkin päivityksiä tiedossa vähän useammin.

Tässä pikainen tunika Ottobren 4/07 ohjeella. Nimi taisi olla teekannu tunika, mutta tähän en aplikoinut teekannua kuitenkaan. Ohje oli kiva, uutena juttuna minulle, tein pääntien ohjeen mukaan, ensin ommeltiin toinen olka, tämän jälkeen resori, ohje oli kyllä trikookaitaleelle, ja seuraaaksi toinen olka. Ei haitannut, vaikkei tiennyt kaitaleen kokoa ennalta ja sai venyttää oman mielen mukaan. Vähän tuli suuri kaula-aukosta ja tuskin muutenkaan pääsee uudelleen käsittelyyn kaava ilman melkoisia muutoksia, mutta silti ihan kiva.

Tämä yöpaitakangas on tietysti äskeiseltä reissulta, tunika tästä kuitenkin tuli, oikeen kätsyn valkoinen pikkutytölle, ja olisittepa nähneet, minkä värinen ensimmäisen käyttökerran jälkeen.. Tutkittiin multakokkareita, leikittiin kastelukannulla ja paiskittiin hiekkaa hiekkalaatikolla, ihana hellepäivä!Juu tähän piti tulla saumaan pala kukkanauhaa, mutta eipä sitten tullut, laho pää! Katsotaan jos sauman leikkelisi vielä auki.

Ei kommentteja: