sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Mekkoja ja poikapaitoja trikootilkuista

 Tylsä tilanne. Lapsilla alkaa olemaan kaapit tupaten täynnä ja kuitenkin ompelututtaisi. Varsinkin liivimekkoja on melkoisen riittämiin, josko koittaisi pitää taukoa...

Pidemmältä ajalta taas kuvia, joten mekkoja omille, myyntiin ja lahjaksi, sekä lopussa pari trikootilkkupaitaa, ne on nyt niin lemppareitani näiden nappitouhujen lisäksi.

Nappi-ihastuksen olen tartuttanut vanhempaan tyttäreenkin. Yhdessä odotellaan ebay nappitilauksiani ja taitaa tyttö olla innokkaampi nappien ompelijakin, mitä äitinsä. Seuraavassa pikaseen kuvatut mekot, ennen serkun synttäreitä.


Mekot collegea, olalla napit pukemista helpottamaan, muut napit pelkkää koristetta. Vanhempi valitsi ja ompeli nappinsa ihan itte.


Jätskimekko jo uudella omistajalla, mutta tyttö sovittelee, joustofroteehousut myös uutukaiset. Samanlainen mekko taitaa löytyä kaapista viime kesältä.


Tämä nappifanityttäreni halusi ystävälleenkin perhosmekon, joten teimme yhteisvoimin samanlaisen kuin neitosellanikin on.


 Laitettiin samaan pakettiin vielä nuo irtonapit, lanka ja neulat, josko kotoa löytyisi tuunattavia vaatteita, tai sitten vaikka askarteluihin. Perhoset siis ainoastaan mekossa kiinni.


Ja sattuman varaisessa järjestyksessä, seuraavana ohut trikoomekkonen. Nuo tummemmat raidat hieman kimaltelee, joten leikkelin tähän silitettävästä kimallekalvosta sydämiä.


Suuren suuresta trikoolaatikostani tuntuu löytyvän melkein valmiita ompelemattomia vaatteita, tällä kertaa paitoja. Pojatkin napeista tykkää, mutta heidän vaatteihinsa näitä on vaikeampi käyttää. Taitaa olla omaa ennakkoasennetta, sillä poika sai valita napit ja sijoittelun ja hyvä tuli, ehkä ihan lemppari.


Tähän ei riittänyt edes takakappaleelle yhtenäistä palaa, muttei kyllä mielestäni haittaa.


 Tämä toinen paita "lähti liikkeelle" näistä autotilkuista. Siskoltani olin saanut kaksi tilkkua, jotka olivat teräväpäisen kärjellään seisovan kolmion muotoisia. Nämä vaan niin sopivasti kuuluivat tuohon hihoihin mustan trikoon kanssa, jonka päälle autotilkut ompelin.

Todellista jämäkankaitten hyötykäyttöä tässä, sillä mustaa trikoota oli ainakin kolmea eri laatua. Takakappaleen sain sentään yhdestä kappaleesta, mutta pientä kudontavirhettä siinä kuitenkin on, mitä kukaan ei vauhdikkaan pojan selästä huomaa.

1 kommentti:

Mii Hani kirjoitti...

Onpas hauskat hihat tuossa autopaidassa :)