tiistai 17. maaliskuuta 2015

Leikkikeittiö vanhasta kirjoituspöydästä ja vähän ompeluja

Istuttiin tytön kanssa hiekkalaatikolla kun päähäni juolahti vanha rikkinäinen kirjoituspöytä, siitähän voisi saada kivan tason hiekkalaatikon viereen, lapset tekisi kakkuja jne..
Ajatus pursui pikkuhiljaa päässäni ja halusin tehdä kunnon leikkikeittiön.
Sahasin pöydästä jalkoja lyhyemmäksi, maalasin sen, Sahasin laatikon etulevyn irti (laatikko oli jämähtänyt kiinni, eikä sitä saanut edes vasaralla auki), vanhasta rikkinäisestä leikkihellasta nappulat ja keittolevyt, keittiön teräskulho altaaksi ja vanhempieni vessasta vanha hana.
Vielä vähän kangasverhoa vaijeriin ja keittiörempasta ylijäänyt kahva uuninluukkuun.

Laatikot olivat vetolaatikkoja mutta parilla saranalla siitä tuli nyt avattava uuninluukku. Vähän se irvistää, kaipaisi jonkun magneetin, mutta pysyy kuitenkin kiinni ihan hyvin.

Tätä oli kiva puuhastella, itselläni vaan on aina niin ova kiire saada kaikki! heti! pian! valmiiksi, että kauniimpaa jälkeä olisi tullut muutamalla lisätunnilla ja maltillisuudella.

Nyt keittiö on leikkimökissä, eikä tylsä äiti anna viedä sinne hiekkaa.. Ehkä siis joku hiekkakakkujentekotasokin vielä tarvitaan :)Tytölle ompelin hiiritunikan ja kaveriksi sydännappihousut.
On muuten ollut monikäyttöinen hiirulainen. Tein neljä vuotta sitten pojalle housut, joissa tuo samainen hiiri oli. Sitten housut siirtyi tyttömme käyttöön ja nyt kun ne jäivät pieneksi, leikkasin hiirulaisen irti ja ompelin tunikaan.
Paidan kangas tädiltäni saatua, housuissa pehmoinen joustocollege.


2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Sikahieno!! :D Inspiroi katselemaan avoimin silmin ympärilleen, meillä on leikkimökin remppa ja sisustaminen edessä kesällä, tekiskö itsekin tuollaisen kierrätyskeittiön sinne.. wau! :)

Laura kirjoitti...

Aivan upea keittiö! Huippu idea ja hieno toteutus :)