sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Värikästä mustaa

 Olipa kerran kakkoslaatuisena ostettu suuren suuri (ehkä kolmisen metriä) pala hyvälaatuista collegea. Jotain raitoja siinä ostaessa huomasin, mutta muuten kangas vaikutti tosi hyvältä ja vielä täydellisen mustaa. Kotona paljastui se karmea todellisuus, kangas olikin kovin reikäinen, pienen pieniä reikiä, mutta hyvin paljon. Kangas päätyi collegelaatikkoon ja aika pitkään siellä majailikin.

Jotain kankaasta halusin tehdä ja kaivoin sen taas laatikosta, sovittelin kaavoja ja huomasin, että alhaalla onkin vajaan metrin osuudella reiätöntä ja raidatonta kangasta, ei kun tilkkulaatikolle seuraavaksi.

Siskoltani saamastani pääkallo joustocollegesta halusin tehdä jotain vanhemmalle pojalle. Yhdessä suunniteltiin ja päädyttiin tähtisilmäiseen pääkalloon ja tähtiin. Kangasta oli kaksi pientä palaa ja melkoisen kaiken käytin, etuhelman tähtikin on silmästä leikattu pala.


Olkapäällekin palan kangasta pistin, olisi voinut jäädä laittamattakin ja takana on vielä yksi tähti. Kaava ottobresta 6/2013. Oli todella mukava kaava tällaiselle hoikalle pojalle, ei ollut mallia laatikko, vaan hieman kapeni kyljistä. Resorin ansiosta sopii pojallekin! Huppu tässä mallissa menee myös pidemmältä matkaa lomittain, tykkään tuosta.


 Loppukankaassa sitten olikin niitä reikiä! Yhteissuunnittelulla ja yhteistyöllä tehtiin aukkopaita. Leikkelin edellisen hupparin kaavalla palat sekä punaisesta, että tästä mustasta kankaasta. Poika huristeli itse kankaat yhteen, ristiin rastiin ja jokapuolelle, jonka jälkeen leikkelin reikäkohtiin ja vähän muuallekin mustaan kankaaseen aukkoja ompeleiden väliin. Tämä paita ei taida olla vielä valmis, vaan aukkoja tulee lisää ainakin etukappaleelle. Värivalinnat pojan omia.


Tältä näyttää kangas tällä hetkellä, pesun jälkeen varmaankin reunat rullaantuu. Värit kyllä ovat kauniimmat, mutten mustaa ja punaista osaa kuvata. Paidassa taisi olla parasta ompeleminen, poika teki tätä mielellään, varmaan pari tuntia ompeli ja kyllä kului lankaakin, alalankaakin sai puolata useamman kertaa.


Nuorempikin  sai hupparinsa. Pienensin tuota samaa kaavaa, reippaastikin ja ihan hyvin onnistui. Monsteritrikoo on taas "tilkkuja" siskoltani. Kaiken jälleen käytin ja resoreilla lisäsin paidan ja hihojen mittaa. Takana ja hupussa on sininen trikoo, ei ihan paras värivalinta, muttei luonnossa noin silmäänpistäväkään.


Pistetään samaan vielä Minecraft sukkakin. Kaksi näitä juuri sain valmiiksi, mutta toinen tietysti katosi jo ensimmäisellä käyttökerralla. Ihan ei mennyt nappiin muutenkaan. Creeper kuvio varressa menettelisi, jollei takaa olisi jäänyt yhtä silmäkerrosta pois. Tiimalasikantapääkään ei ole meidän perheen jalkoihin paras ratkaisu, mutta silti taas sellaisen tein. Silmät olisi helppo silmukoida jälkikäteen, luultavasti jää tekemättä, mutta myös virhe kaikilta huomaamatta. Lankana Novita taika nalle ja yksivärisetkin nallea. Väristä en tykkää yhtään, oikeasti vihreämpiäkin pätkiä tuossa langassa. Ostin taikanallen Prisman alelangoista, kotona kyllä huomasin täyden hinnan alelangoista maksaneeni.

1 kommentti:

Täti A kirjoitti...

Hienot! Ihan täydellinen idea antaa pojankin ommella ja todella hienon saitte aikaiseksi.