sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Penaaleja ja tyttömekkosia

 Otin itseäni niskasta kiinni ja talutin tyttöjen vaatekaapeille. Tässä otos viimeaikaisista erityisemmistä ompeluksista. Kaikki suoraan kaapista, pesun jälkeen ja silittämättä, siihen ei nämä päikkärit riitä! Joululahjaompeluksetkin jäi näitä penaaleja lukuunottamatta kuvaamatta.

Tuttava- ja sukulaislapset saivat penaaleja, laku ja suklaakolikkotäyttein. Kankaat tuolla varastossani enemmän ja vähemmän aikaa makoilleita. Vuori ja päällinen silitettävällä tukikankaalla vahvistettu kauttaaltaan ja malli muokkautui tuossa penaaliurakan myötä. Näiden yhdeksän lisäksi tuli tehtyä pari harjoitusversiota omille muksuille.


Loput ompelukset bloggerin valikoimassa järjestyksessä. Ensin Kittymekko Ottobren 4/2013 kaavalla ja tilkkumekko nuorimmaiselle. Kitty kangas on Katin mussukoilta ja punaiset kankaat sieltä sun täältä, mutta tilkkulaatikon kautta. Ainakin sydän ja tähtikangas siskoltani. Tästä tuli aika erityinen, nyt jo paljon pidetty ja kuvatessa reiänkin löysin.


Nuorimmaisen kolme mekkosta Raitainen joustofroteesta, joka Virosta monen vuoden takaa, kaava oma. Huppumekkojen kaava Ottobresta 6/2007, aikoinani tuolle isosiskolle piirretty, yksi lemppareista, vaikka ihan perus vaate onkin. Kissavelour Katin mussukoilta ja vaalean punainen velour kierrätetty omista housuistani. Raitaneulos muistaakseni SPR:n Kontista ja hupun vuori joustofroteeta.


Uusimmassa Ottobressa (1/2015) oli tämän pallosomisteisen mekon ja tunikan kaava. Ensikatsomalta en tykännyt ollenkaan, mutta uudelleen ja uudelleen lehteä selattuani päätin kokeilla. Ensiyrittämä näin lakanakankaasta, somisteen kangas Porin Kangasapajalta. Näitä tulee vielä lisää, sillä tämä oli ehdoton lemppari näistä viimeaikojen mekoista, tytönkin mielestä. Olisi voinut päästä silitykseenkin, jollei ensi käyttökerralla olisi saanut öljyväriä helmaan, eikä ainut näistä vaatteista.


Metsolan velourista tein molemmille mekkoset, yhdet ristiäiset näillä jo käyty. Isomman mekossa sama kaava kuin Kittymekossa, pienempi taas muiden huppumekkojen kaavalla. Tästä kankaasta en tykännyt ollenkaan kun sen näin, tilatessa vaikutti paremmalta. Lapset tykkää ja ainakin siitä hyvä, että öljyväri näkyy huonommin...


Sammarimekko ei vielä ole päätynyt käyttöön, kaavakokeilu, kun aikaisemman vetskarimekkokaavan hukkasin, onneksi jo löysinkin. Hieman tuli leveä, mutta kaipa tälle käyttäjä löytyy.


Vielä yöhousut. Näistä jollain tavalla kovasti tykkään. Kankaat ovat taas suoraan tilkkulaatikosta. Melkoisen villit, mutta ajaa tarkoituksensa ja käyttäjän mieleen. Kieltämättä kivaa sekin, että tilkut vähenee ja kangasta säästyy melkoisesti, kuusi vuotiaan housuihin sitä jo kuluu!