perjantai 27. joulukuuta 2013

Harmaita kutomuksia

Sama vanha virsi, kovasti on tullut aherrettua, mutta paljon on jäänyt kuvaamatta ja vielä enemmän blogittamatta. Seuraavassa joululahja säärystimet ja  lapaset:

1. Kesäkeijun säärystimet Ullasta. Siskolleni tein, yhteistuumin valittiin tämä säärystinmalli. Oma silmä ei näitä olisi mallikuvasta juuri noteeranut, mutta hyvin hänelle sopivat. Toiveesta tein myös kukat. Oikeastaan ne eivät ole kiinni säärystimissä, vaan takana on nappi, josta saa asetettua mieleiseen reikään. Lanka Novitan Nallea.


2. Hänen 1.5-vuotiaalle tyttärelleenkin kukkasäärystimet, tuota rikottua helmineuletta. Harmaa lanka samaa edellisistä jäänyttä ja vaaleanpunainen Novitan woolia.

3. Palmikkolapaset tyttäremme kummitädille, pari muutakin sai villasukat, mutta kuvaamatta jäi. Toiveissa oli lapaset pitkällä varrella ja koko matkalle ulottuvalla palmikolla. Kivaa palmikkoa sitten mistään löytänyt, niin tuollaisen perusjutun väänsin. Nämä olivat opettavaiset lapaset, tajusin, että silmukkamerkkien avulla tulee laskettua palmikon kerrokset oikein.


Nämä tossut menivät pari kuukautta sitten 50-vuotis lahjaksi. 7-veljestä varret ja suomalaista kaksisäikeistä hahtuvaa tossuosa.


1 kommentti:

Hanna / Marakantti kirjoitti...

Nuo säärystimet! Kauniit! :)