maanantai 25. marraskuuta 2013

Joulusukat äidille ja jouluvaatteet lapsille

Facebookin ompeluryhmässä oli linkki Made for Apes-blogiin , jossa ohje hauskoihin neulossukkiin. Koska en omaa kutomisen taitoa, on tällaiset ommeltavat sukat hauska idea! Käytin kankaana majapuun neulosta. Sukat ei itsellä paljaassa jalassa pysy kovin hyvin, ehkä liian löysä omaan jalkaan ja saumurin saumat häiritsevät minua. Tavallisten sukkien päällä sukat pysyvät kyllä. Parhaillaan sukat on jalassani villasukkien päällä. Toki pärjäisin ihan pelkillä villasukilla mutta hauskat ja pirteät nämä on, ehkä ompelen kulkuset reunaan ja käytän joulusukkina!

Täytyypä vielä kirjoittaa, että ompelin joustamattoman pitsin reunaan ja se oli virhe. Neuloshan joustaa kivasti ja sukat on helppo vetäistä jalkaan, mutta ei jousta enää pitsin kanssa.Verson puodista tilattu jouluinen joustofrotee on odotellut kaapissa joulumekon ompelua tytölle. Mutta kun poika näki kankaan hän rakasui väreihin ja numeroihin ja halusi myös joulupaidan itselleen.
Tilasin kangasta 50 cm, reilulla kädellä oli lisäsenttejä leikattu ja onneksi kangas oli kohtalaisen leveää (170 cm), joten sain molemmille lapsille vaatteet.
Jotenkin tulee tosi hyvä mieli kun kangas riittää nippanappa ja jäljelle jää muutama pieni tilkku ja pari suirua. Helppo siis laskea, että hintaa vaatteille tuli yhteensä 12,50 euroa. Resori mätsäsi täydellisesti ja epäilen sen olevan jokin kirppisostos.

Pojan paita ihan perus ja tytön hameessa aavistuksen pussihtava helma, kuminauhakuja siis helmassa.

Kuviakin napsin vaatteista lasten päällä, mutta hyviä en saanut, tässä siis surkea henkarikuva.

1 kommentti:

Marina Forss kirjoitti...

Ihanat sukat,,pitäisikö sitämyöskokeilla omella tuollaiset,,kivat on myös paidat :)