maanantai 28. lokakuuta 2013

villaa ihoa vasten

Siskoni vauvan nimiäisiä juhlittiin eilen. Jotain itse tehtyä piti tietysti viedä ja koska siskoni lempimateriaali taitaa olla villa, päädyin villavaatteeseen.
Ihanan pehmoisesta merinovillakankaasta tein bodyn. Kaava on ottobresta ja on tuollainen valekietaisumallinen. Tiedän siskoni käyttäneen ja tykänneen tuosta kaavasta, joten sillä mentiin.

Kestovaippailua ajatellen pidensin haaraosaa ja samasta syystä myös kanttaukset merinovillalla.
Kaveriksi vielä kaksinkertaisesta merinosta tehdyt tumput. Tämän tädinhän piti jo aiemmin tehdä vauvalle uudet tumput, kun ihan ensimmäiset olivat kovin pienet. Nämä varmaan menee ihan talvellakin ulkona, kun on suht paksut.


Toisena ompeluksena syntyi eilen tytölleni talvihattu. Haalari on ostettu jo aikoja sitten ja aina välillä olen mietiskellyt sopivaa pipoa. Tähtipipot on vain ollut mielessä, mutta onneksi en sellaista tehnyt.
Pipoja on tullut ommeltua kymmeniä, mutta tähän tykästyin kyllä niin kovasti, että pääsee ihan lempparipipo-ompelukseksi.

Päällinen velouria, sisällä fleece ja ihoa vasten merinovilla.

Malli on täydellinen, samalla kaavalla olen tehnyt monet pipot. Suojaa niskan ja posket ja kun saa leuan alta kiinni, niin ei nouse pois päästä eikä korvat vilku.


Ei kommentteja: