maanantai 14. lokakuuta 2013

pussimekko ja housuja

Majapuun punainen velour on odotellut kaapissa jo pidemmän aikaa. Paloja oli kaksi ja myin jo toisen pois kun en keksinyt oikein käyttöä. Nyt kylmien ilmojen tullen, tytön yksi ja ainut velourmekko on ollut paljon käytössä ja tuntunut ihanan lämpimältä pukea hänen päälleen.
Niinpä päätin tehdä tytölle toisen, ihan perus mekkosen. Helman käänteessä meni kuitenkin joku pieleen ja kun ompelin helmaa se alkoi ikävästi kiertyä. Helma ei näyttänyt ollenkaan siistiltä.
Niinpä pujotin helmaan kuminauhan ja kiristin helman vähän pussihtavaksi. Nyt kierrettä ei huomaa ja mekko sai uuden ilmeen, ihan hauska mielestäni. Toivottavasti ei tunnu ikävältä ulkohaalarin alla.

Kaveriksi ruskeat velourhousut punaisilla napeilla. Näistä tuli vähän ylipitkät, taidan kuitenkin olla laiska, enkä jaksa lyhentää.
Punainen velour majapuu ja ruskea hannan kangas

Pojajalla on taas parit housut otettu pois käytöstä kun puntit käy lyhyiksi. Niin ne lapset kasvaa! Ihan siis tarpeeseen perushousut, patasydän applikoinnilla. Tähän käytetty viimeinen musta pala Tallinnan halppis joustofroteesta. Tosi monet housut sain tehtyä ja reissustakin on pian 2 vuotta aikaa.


Ja vielä itsellenikin ompelin jotain. Tilasin kaikkien kehumaa joustocollegea ja tein perus olohousut kotikäyttöön. Pitkisten kaavaa muokkailemalla sain juuri mieleiset. Kerran jo aiemmin tuota kaavaa muokkailin ja silloin tuloksena oli liian kapeat housut. Nyt tuli kyllä ihan täydelliset, istuu tosi hyvin päälle! Vyötäröllä korkea resori ja piiitkät puntit, joiden lahkeissa myös reilut resorit. Pieni sydän applikoituna etupuolella. Lempparihousut taisi tulla. Seravaksi jotain muuta kuin mustaa...niissä kun näkyy heti kaikki lika.

college tilattu neppi.fi-verkkokaupasta

Ei kommentteja: