sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Kaulahuivista villasukaksi

Eräästä neulontakeskustelusta sain idean ainaoikein kudottuihin sukanvarsiin. Ensin aloitin sukat purkulangasta, mutta kesken ensimmäisen varren tajusin, että minulla on tarpeettomia kaulahuiveja lankalaatikossa ja niistä saan valmiit varret.


Erittäin kivat mielestäni näin varret taitettuna, mutta toimii pitkävartisinakin. Varmasti teen sen ensimmäisenä aloittamanikin valmiiksi ja varmaankin omaan käyttöön.


Eräs iäkkäämpi nainen on tehnyt lapsillemme useita kaulahuiveja Novitan sukkalangoista. Ongelmana vaan on, että huivit kutittavat ja ovat todella lyhyitä. Aluksi huivit pyörivät käyttämättöminä lakkilaatikossa ja sittemmin omantunnontuskissani adoptoin ne lankalaatikkoon.

Aluksi sovitin huivia pojan jalkaan ja purin sopivan kokoiset palat. Poimein vapaana olevat silmukar puikolle ja päättelin varren renkaaksi. Alareunasta poimein 12s joka puikoille ja kudoin normaalisti sukan. Huivista riitti vielä raitalangaksi ja pikkuinen nöttönen jäi ylikin. Molemmat langat ovat Novitan Nallea ja kolmosen puikkoja käytin.

1 kommentti:

Mollie kirjoitti...

Samanlaiset sukat on minullakin tehtynä. Se on kyllä kätevä tapa tehdä hieman erilaisia sukkia. Itse en vain raaski purkaa vanhoja töitä, vaikka monesti pitäisi. Kantti siihen puuttuu. :)