lauantai 27. heinäkuuta 2013

Lahjaompeluita ja riemukukkaa itselle

Kummitytöllä on pian syntymäpäivä ja halusin tehdä hänelle jotain itse, hän kun on tykännyt aina ompeluistani.
Tyttö oli mukanamme Pori jazzeilla ja näki jazzkadulla merenneitomekon josta tykkäsi..hintaa mekolla 28 €. Noshin verkkokaupassa oli tuo samainen kangas juuri -50% alella ja tilasin sitä. Tälle mekolle siis hintaa tuli n.7,5 €. Tottahan toki käsityö maksaa ja ymmärrän sen, on kuitenkin kiva huomata välillä että itse tekemällä saa edullisestikkin, kun löytää sopivan hintaisen kankaan.

Applikointi on nyt vallan jäänyt,olen käyttänyt vain kivoja kuviotrikoita. pitää ryhdistäytyä ja välillä applikoidakkin :)


Eilen ompelin kankaasta tytölle siis mekon ja kaveriksi vielä mekkotehdas-kirjasta tutun pinnityynyn. Laitoin erilaisia koristenauhoja ristiinrastiin ja pinnit ja tukkalenkit kiinni.
Vaikka kankaita on kaapit pullollaan, omistan todella vähän kivoja puuvillakankaita. Ainut tyttömäinen kangas oli hello kitty, toivottavasti ei ole liian lapsellinen hänelle, alapuoli on valkoista lakanakangasta.


Itselleni ompelin riemukukka joustiksesta mekon...tai siitä piti tulla mekko, mutta epäonnistuneiden helmakäänteiden jälkeen saksin mekon enemmänkin pitkän paidan mittaiseksi. Paita on tehty Onion 2035 kaavalla. Kiva kaava, ehkä aavistuksen reilua kokoa kuitenkin!
Paita on lyhythihainen, alla perus trikoopaita. Talveksi voisi ehkä ommella valkoiset hihat...
Tästä tuli aika lempparipaita!


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko molemmissa tunikoissa hiat vai hiiat vai peräti hihat?!

lallatilaa kirjoitti...

nyt en oikein ymmärrä kommenttia.. hiha on hiha ja jos on kaksi niin hihat, sillä sipuli :)

Julia / Miiinullekko kirjoitti...

Ihanat lahjukset ja oma tunikasi näyttää todella hyvältä (: