maanantai 22. heinäkuuta 2013

Angry Birds ja raitahupparit vinovetskarilla

 Syksyvaatteisiin tässä on siirrytty, surullista. Nuorimmat saivat hupparit, valitsemistaan kankaista ja applikointejakin yhdessä pohdittiin. Molempien kaavapohjana Ottobren 4/13 vinovetskarihuppari, mutta runsaasti omia sovelluksia tuli tehtyä.


 Poika valitsi punaisen collegen, en kovin yllättänyt. Väri vaan tuotti kovasti ongelmia kuvan suhteen. Super Marion olisi halunnut, mutta eihän se punaiselle pohjalle sovi (ja niitä on nyt tullut hiukan kiikaa tehtyä), Tomi Traktori ja Salama-auto hylättiin myös turhan punaisina. Traktorista ja Angry birdseistä sai sitten valita.


 Seuraavaksi valittiin lintua, ja punaisenhan tuo tietysti halusi. Eteen tuli siis kulmakarvat, silmät ja nokka. Samaa applikointia olen pipoihin aikaisemmin käyttänyt. Taakse tuli musta lintu, täysin sama kuva kuin veljensä viime syksyisessä hupparissa, tällä kertaa tajusin tehdä harmaat osat heijastinkankaasta ja riittävän alas, jottei huppu peitä kuvaa.


Paita on kokonaan vuoritettu, kaava-arkista leikkelin kappaleet muutamin muokkauksin, mutta ompelin omien mieltymysten mukaan =(kaavoihin kangistuneena). Resorit hihoihin, helman niin että päälipuoli on viitisen senttiä pidempi ja helman ja vuorin välinen saumurisauma jää sisäpuolelle. Tuon helman olisi tietysti voinut tuosta päältä tikata, mutta nyt ainakin tuntuu etten niin sitä halua. Vetskarinkin piti muokkailla noin kantin alapuolelle ja samalla kanttasin yhtenäisesti huppuun asti.


 Tyttö sai omansa samalla kaavalla, tuo pohjana oleva kaava on muuten kokoa 92, eli pituuttakin olen lisännhyt reippaasti. Tarkemmin ajateltuna ei tuosta alkuperäisestä taida olla jäljellä kuin raglansaumat ja idea. Vetskarin kohtaakin piti melkoisesti muokkailla kun pituutta tuli lisää.

Tämän hupparikaavan parhaita puolia on tuo vetskari, tähän kun sopii hieman pidemmät vetskarit, se vajaa 40cm koko alkaa olemaan aika vähissä tuolta vetskarilaatikostani. Molemmissa huppareissa vetskarin väri vaikuttikin resoriin ja tässä vuorinkin väriin.


 Tuli taas aikast edullisia ompeluksia. Raitakangas on Kontin 6e/muovipussi ostoksia, samoin keltainen resori, Keltainen vuori on jostain kirppisläjästä, enkä vetskariakaan ole tainnut kangaskaupasta ostaa. Punainen college on jokin edullinen jämäpala, pystyraitatrikoo taitaa olla palalaarihalpista. No aikaa vastaavasti kului melkoisesti, tuskin näitä yhteensä viidessä tunnissa tein.


Vähän oon ylpee, kun raitojen kohdistukset onnistui raglansaumoissa ja vetskarissa. Neidin versiossa muuten ompelin vetskarin tuonne päällisen ja vuorin väliin.

2 kommenttia:

Mieli kirjoitti...

Kivat hupparit! :)

pikkupippuri kirjoitti...

Tosi ihanat hupparit!