tiistai 21. toukokuuta 2013

Kesä- ja yövaatteita, sekä kantinkääntäjäharjoituksia

Keväällä ihmettelen muita bloggaajia, kun aloittavat kesävaateompelut ennen lumien sulamista. No nyt on ollut näitä helteitä ja olen sitten urakalla istunut ompelukoneen ääressä. Osasyyllinen on kyllä siskoltani vanhenemislahjaksi saamani kantinkääntäjä, huippupeli!


Suurin tarve oli 2,5-vuotiaan housuosastolla. Tuo valehtelematta käyttää viidet housut päivässä! Ne kastuu saippuakupla-aineesta, kastelukannun vedestä tai pissalla käydessä niin tai jostain muusta syystä likastuvat. Näillä säillä polven yli tulevat bermudat ovat mahtavat ja mukavasti näitä valmistuu pelkällä saumurilla.

Kaava on Ottobren 3/2013, osaan tosin tein punttiresorin kokonaan kaksinkertaisena, helpompaa ja pärjää ompelukoneen lankoja vaihtamatta. käytin näihin tilkkulaatikon paloja ja kankaita joita muuten ei tule käytettyä, resoreiksi taas valitsin parhaimpia ja napakoimpia. Yllättäviä ja kivoja lopputuloksia omaan silmään, esimerkiksi tuo tummansininen trikoo tuppaa jäämään käyttämättä ja sitä kun olen 4e/kg hintaan aikast paljon hamstrannut. Keltaiset valmistui jo joku viikko sitten, ja ovat ainoat joustofroteiset,

Asettelin housut pöydälle kuvattavaksi ja juuri kun sain ne hyvin, niin ilmestyi aurinko. Tästä syystä näissä kertaalleen käytetyissä housuissa ei ihan värit kohdallaan ja mitä parasta, ei erotu heti ekassa käytössä tulleet voikukkatahrat.

Neitikin sai shortsit, nämä kantinkääntäjäharjoitteluja, Samanmoiset tein viimekesänäkin, mutta lopputulos on valtavasti parempi tuolla kääntäjällä. Trikoot näihinkin löytyi tilkkulaatikosta.


Kaava Ottobresta 3/2013. Tuo lierihattu myös viimekesäisiä ompeluita, sekin Ottobresta 3/2011. Paita myös aikaisempia ompeluita, mutta tuon Ottobren numeroa en enää muista.


Vanhemmallekin pojalle olen kesäommellut, nämä bermudat valmistuivat jo ennen farkkubermudoja. Materiaalina jokin vanha lakana ja kaavan pohja taisi olla Ottobresta 3/2013.


Sitten vielä nuorimmaiselle yövaatetusta, paitoja on useampi tullut tehtyä, mutta autopaita vain kuvattuna. Niitä kanttiharjoituksia ja tilkkujen tuhoamista nämäkin.


Yövaatekankaiksi valitsin mukavia ja muualle kelpaamattomia. Ihan kelpoja näistäkin yhdistelemällä ja resoreilla tuli. Myönnän resoreiksikin valitsin sellaisia liurumpia, menevät hyvin tässä tarkoituksessa taitavat ollakkin kokonaan puuvillaa.

2 kommenttia:

Jossu kirjoitti...

Moi!

Kiertelen eri blogeja ja nyt löysin sitten tänne :) Ihan mielenkiintoista katsella mitä kaikkea netin syövereistä löytyy ja luonnollisesti lastenvaatteet kiinnostavat.

Tein myös noita housuja mitä sulla on tuossa nuo neljät yhdessä kuvassa. Tosi kätevät housut ja helpot tehdä. Tein kans lahkeen resorit kaksinkertaisena, kun en jaksanut alkaa taiteilemaan niiden kanssa.

Käyhän vastavierailulla blogissani jos joudat :)

Hatatuu kirjoitti...

Kiva kun löysit tänne, vastavierailukin on suoritettu.