perjantai 12. huhtikuuta 2013

Erityisiä villasukkia

Eilen ja edellispäivänä pääteltyjä villasukkia. Kuinkas sattuikaan taas jäämään tähän vaiheeseen.Pariskunnan siniset sukat. Miehen sukat ovat Olgat. Tuntui, että jokaisen nettiä käyttävän ja villasukkia kutovan on tällaiset tehtävä, niin paljon näitä muut ovat esitelleet. No itse kyllä petyin, naisen kokoa yritin, mutta melkoisen reilut ovat. Tuo kuvio tulee paremmin esille kahdella värillä, mutta olen sitäkin koittanut ja purkanut, ei vaan ollut mun juttu.

Naisen sukkien ohje on Novitan sukkalehdestä. Näistä tykkään kovasti. Jotenkin tuo palmikkotouhu vaan oli aika puuduttavaa ja taisi näissä puolisen vuotta vierähtää. Jotenkin jämähti eka sukka puoleen väliin ja uudelleen ryhtyminen oli aika työlästä. Molemmissa lankana sama Novitan 7 veljestä. Miehen sukkiin meni reilu 150g, toisiin hieman vajaa.


Nämä ovat jo odotelleet päättämistä ja kuvauksia aika pitkään, tälläiset perussukat Novitan 7 veljestä raitalangasta. Varressa tuollaista pikkuista palmikkoa sentään, ihan perus sukka ei oikein innosta. Näistä en osaa päättää tykkäisinkö vai enkö, vielä odottavat kaapissa josko innokkaampi käyttäjä löytyisi. Ovat luonnossa vielä kirjavammat väriset.


Vielä varsinaiset jämälankasukat. Ostin kirppikseltä hedelmäpussillisen nallevahvuista lankaa ja välityönä pienimmistä keristä pojalle sukat, no eihän tuo lila riittänyt alkuunkaan, tajusin sen jo ekaa (oikean puolista) tehdessä, mutta ajattelin etten pura ja laitan jotain melkein saman väristä sitten toiseen, tuon harmaan sitten kaivoin kaapista ja vaihdoin jo ennen kavennuksia, kun tuntui toinenkin lanka käyvän vähiin.

Juu ei ollut harmaa hyvä lankavalinta, oikein loistaa kärkiosa erilaisuuttaan ja mallineule menee ihan hukkaan. Melkein hävettää näitä esitellä, mutta toisaaltaan olen näistä ylpeä, oikein hyvät sukat 2,5-vuotiaan ohuemmiksi kotisaapassukiksi ja kaksi jämälankaa (vaikkakin sellaisenaan ostettuja) viimeistä metriä myöten käytetyt. Niin ja poika tykkää, eikä ole edes huomannut näissä mitään erikoista.

Nyt sitten jännittää, miten pitkäikäiset sukat tuli tehtyä, eihän näissä langoissa mitään vyötteitä ollut, eli jos yksikin huopuu pesukoneessa, niin se sitten näistä sukista. Käsin en näitä ala pesemään ja villavaippapyykinpesukin kun on melkein tauolla.

Ei kommentteja: