sunnuntai 5. elokuuta 2012

Jämälankatakki

Vyötteettömien "villalankojeni" varasto on eräitä kymmeniä litroja, melkoisen monta kiloakin. Pääasiassa mummuni vanhoja. Kaiken käyttökelpoisen, tunnistettavan olen sieltä aikoja sitten siirtänyt arvokkaammalle paikalle, mutta tuota tuntematonta kerää löytyy monessa koossa. Modasta 1/11 bongasin jämälankatakin ohjeen ja uskaltauduin noita hyljeksittyjä lankojani vähentämään. On muuten tosi hyvä malli mitälie langalle, kun ei kutittavaa kaulusta ja helppo kun mikä. (Eihän se malli nyt ihan tähän langanpaksuuteen sopinut ja helmastakin tein levenevän..)


Kaikki langat tunnistamatonta niin nimeltä, kuin koostumukseltaan. Puuvillat toki olen pois plokannut, mutta tekokuituja on taatusti joukossa. Kaikki ovat seiskaveikkaa paksumpaa tai sitten ohuempaa kaksinkertaisena. Ainaoikea neulepinta on mielestäni rumaa, mutta tähän se kyllä sopii.Napit omasta varastosta, vaaleanpunaiset aarteet. Näitä oli sopivasti viisi, joten kaikki sain käyttöön.Lankanyssyköitä kului mahtavan paljon. Monista tuli vain muutama raita, tai vain yksi ohut. Toisia taas oli koko kerä, kuten tuota sinistä. Varasto ei vielä merkittävästi pienentynyt, mutta tuli siihen ainakin lovi.

Takin sain kudottua eilen ja tänään päättelin langat, melko homma. Käytiin aamusella tämän pikkukylän kylätapahtumalla, ja paloasemalta tuo ilmapallokin. Käytiin sitten kirppikselläkin ja kävi melkoisen nolosti! Löysin kaksi vastustamatonta ja aivan täyttä ostoskoria, maksoivat koreineen vitosen kappale. Sisälsivät sitten molemmat reunojaan myöten "uusia" vyötteettömiä lankoja, jonkun toisen mummon varasto..

Joukossa oli "aarteita" useampaa lankaa päälle puolikiloa, muutenkin samaa useampi kerä, mutta toisen korin verran yksittäisiä keriä, mitä lie lankoja. Semmosta, että tässä viikonloppuna sain jämälankatakin valmiiksi ja jämälangat lisääntyi mooonta kiloa. Vielä tarttisin vinkkiä, mitä tehdä "moppilangasta", tosi paksusta harmaasävyisestä, jota on reilu puoli kiloa? Entä harmaasta villalangasta, varmasti 100% villaa, vielä tosi lampaanrasvaisen tuntuista, kuin hahtuva, mutta melko karheaa, tätäkin päälle puoli kiloa? Haluaisin nämä kovasti käyttää, mutta ei tule mieleen kuin paksusta jonkun korin tai maton virkkaaminen.

4 kommenttia:

iso gnu kirjoitti...

Kivannäköinen villatakki! On noita pieniä, että voisi tehdä varmaan saman jutun joskus.

Nyt olen tehnyt noita jämälankahartiahuiveja.

Ei ole vinkkejä , mitä teet. Minusta tuollaiset korit olisivat mielenkiintoisia. Mutta toistaiseksi ei ole osunut kohdille kirppiksellä.

Anna kirjoitti...

Voi miten ihana villatakki!

Hatatuu kirjoitti...

Kiitokset molemmille. kävin noita huiveja vilkaisemassa, kauniita.

Nunu kirjoitti...

Hieno takki. Itsekään en oiken ainaoikein pinnasta perusta, mutta tähän se kyllä sopii. Vinkkejä en mäkään osaa antaa sen verran onneton neuloja olen. Mutta ehkä joku viisaampi vielä keksii.:)