tiistai 10. heinäkuuta 2012

Lammashuppari ja tilkkuvaippoja

Vanhinkin lapsista sai lammaspaidan, tällaisen ympyrätaskuisen trikoohupparin. Poika valitsi itse applikoitavan lampaan. Lampaan piti tulla kokonaan valkoisesta, toisin kuin veljensä paidasta. Toiveet toteutettiin ja tuli mieleinen.


Jostain sain päähäni, että tähän tarvitaan tuollainen ympyrätasku, kaavana käytin aikaisemman villatakin Ottobrekaavaa. Muuten kaavan pohjana on jokin hupparikaava, josta taisi jäljelle jäädä vain hihan pyöriöt ja huppu.

Uskaltauduin tekemään tikkaukset sinisellä, vetskarin vierestä sai hienosti surauteltua suoraan, kun antoi vetskarin ohjata paininjalkaa, yhtään hyppytikkiäkään ei tullut, mutta alalanka tietysti loppui tuossa lampaan alapuolella.. Muutenkin onnistui tikkaukset, paitsi helmassa toivomisen varaa, eli ei lähikuvia sieltä.

Täällä yksi järjenköyhyystapaus teki vaippoja juuri kuivaksi oppineelle. No mutta kun, pisut tulee vaippaan jos vaippa on jalassa ja reissussa sellainen täytyy olla, joskus kotonakin. Vaippojakin löytyy kolmen käyttäjän jäljiltä, mutta suurempia pul-vaippoja niukasti.

Kankaan olin jostain jo aikoja sitten ostanut, joten ei värivaihtoehtoja. Tuosta olisi hienosti tullut neljä, ehkä kuusikin vaippaa ja paljon hukkapalaa, mutta minä nuukailin siitä kahdeksan. Näitä tilkkuvaippoja olen aikaisemminkin harrastanut, ja ylpeänä myönnät, että ovat mielestäni paljon kivempia, kuin tylsät yksiväriset.


Ompelin vasta ekat neljä. Nuo tylsät pinossa ovat samanlaiset yhdestä kappaleesta. Teen isommat aina sivunepillisinä, mutta nyt jouduin nepittämään "väärin päin", jotta sain kuvat näkyviin, käytännössähän tuolla ei ole merkitystä. Nämä kaikki siis yhdestä kankaan leveydestä ja tilkkulaatikon aarteista. Näiden saumoista ei muuten tule pisut läpi, olen joskus sauman tehnyt keskelle vaippaakin, muttei sekään vaippa vuotanut.

Ei kommentteja: