sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Farkkutakin muutos

Meillä pyöri iso, muttei kuitenkaan sopivan kokoinen farkkutakki, muutaman vuoden sitä pyöriteltiin kesävaatteiden joukossa, kunnes tajuttiin, ettei se koskaan kenellekkään tule sopimaan.

Suuren muutoksen jälkeen sopii!

Takki oli tosi suuri, joten siitä sai riittävästi materiaalia, toisaalta vastaavasti mittasuhteet oli aika suuret, mm. taskut kaukana toisistaan. Pienennöksessä rintataskut ovat lähinnä olkataskut ja edessä saumassa olevat taskut lähellä vyötärökaitaletta.


Kivasti sujunut yksityiskohta on nuo vyötärökaitaleen kiristysnapit. Toisen sain osumaan taakse ja toisen nappi on kiinnitysnappina ja alkuperäinen reikä kiinnityksen napinreikänä.

Koko takin tein uudestaan, kaikki kaitaleet ja kaulukset ompelin uudelleen, ainoastaan hihansuukaitaleet jätin hihakappaleisiin kiinni, jotta napit ja halkio pysyisivät entisellään.
Ihan pikkuiset käytin apuna erästä takkikaavaa, mutta tuo vanha takki kovasti rajoitti ja muokkasi tekemistä.
Yläpuolella näkyy nappilistat, nuokin uudelleen kiinnitettynä, alla napitettuna.

4 kommenttia:

Rva Kepponen kirjoitti...

Tulipas upea uusi elämä farkkutakille! Superhieno kierrätys. Itselläni ei yleensä taidot (eikä aikakaan) riitä noin monivaiheisiin projekteihin, vaikka paras mieli yleensä tulee kun saa tehtyä vanhasta uutta ja käyttökelpoista.

Hanna kirjoitti...

Vautsi mikä tuunaus! :) Ja aivan superihana villatakki tuolla ennemmin! Mulla on mennyt nyt ohi nämä blogin päivitykset, kun en ole muistanut näemmä lisätä blogia tuohon luetteloon omassa blogissani! Täytyypä mennä korjaamaan tilanne! :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan huippu tuunaus! Itselläkin löytyisi vastaava takki kaapista ja poika ilman takkia, mutta taitopuoli hieman ontuu. Kivoja juttuja täällä blogissa muutenkin!

Hatatuu kirjoitti...

Kiitokset kaikille, taas niin mukavia kommentteja! Ei tuo niin vaikeaa ollut. Kokeilemaan vaan, jos koneet kestää, oma saumuri ei oikeen tämän jälkeen ole pelittänyt..