perjantai 27. huhtikuuta 2012

Imetyspaita "rusettiluukulla"

Ostin Tallinnasta neljä metriä tuollaista beigen sävyistä (ehkä aavistus lilahtavaa) trikoota, huikeaan 2 euron metrihintaan). Eilen leikkelin imetyspaitaa varten kangasta ja kun olin kankaat leikellyt, tajusin ettei kankaassa ole pahemmin elastaania ja ei näinollen varmaan kauaa pysyisi hyvänä imetyspaita käytössä.

Niinpä muokkailin vähän kaavaa ja tein paidan missymom-paitojen tyylillä. Eli luukun päällä menee nauhakuja ja luukku kiristetään nauhoilla jotka sitten solmitaan rusetille.

Tästä tuli tosi kiva! Tällä tyylillä taidan tehdä useammankin paidan! Molemmille sivuille tein vielä rypytykset, ettei ihan kaikki raskaudesta jääneet kilot näy :) Rypytyksen oikeaoppisesta tekniikasta ei ole mitään hajua, mutta tein rypytyksen tuollaisella 3-piste siksakilla ja framilonnauhan avulla.

Tämä oli vähän tälläinen testiversio ja laiskana en jaksanut vaihtaa saumuriin beigejä lankoja, tiukoista hihoista paistaa valkoiset saumalangat ja ajattelinkin että ehkä leikkaan paidasta t-paita version kesäksi.

Ei varmasti viimeinen paita tällä tyylillä!!!
3 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Ihana paita ! Ainakin joissain h&m :n äitiyspaidoissa se sivurypytys on framillonin kanssa laitettu saumanvaraan. Tuollaista paitaa haluaisin itsekin kokeilla. onko nauhat sivuilla miten kiinni? sivusauman kohdaltako alkaa?

Taru kirjoitti...

niin ja miten tuo nyöri on tehty? onko siis vaan leikattu trikoosta suikale, langansuuntaan vai toisinpäin?

lallatilaa kirjoitti...

Kiitokset vinkistä, siskonikin kertoi miten tuo framilon kuuluu laittaa, seuraavaan siis teen niin :)
nauhat on sivuilta kiinni tosiaan sauman sisällä.

Ja tuo nyöri on leikattu ihan vain langansuuntaan, menee sitten kivasti itsestään kippuralle reunoista!