tiistai 13. maaliskuuta 2012

Imetyspaita

Kolme viikkoa laskettuunaikaan, hui!
Imetyspaitoja on jäljellä esikoisen ajoilta,mutta halusin ostaa yhden uuden. Nettisurffailun jälkeen olin suorastaan pöyristynyt hinnoista!!! 50-60 euroa saa maksaa hyvästä (ei h&m) paidasta..
Jotenkin kipuraja paidan ostolle ylittyy!! No yhden kuitenkin tilasin, mutta päätin kokeilla myös paidan tekemistä itse. :)

Boob-tyylinen luukku on ollut mieleeni ja niinpä sovelsin trikoopaidan kaavaa, jonka olen piirtänyt yhdestä seppälän trikoopaidasta ja sitten otin mallia vanhasta boobin paidasta siinä luukkusysteemissä.

Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen!! Olin varma, ettei omilla taidoillani ja järjelläni synny hyvää paitaa, että onnistuisin tyyliin laittamaan toisen luukun selkäpuolelle tai jotain muuta yhtä hölmöä, mutta paita siitä syntyi ja uskoisin, että vielä tosi hyväkin paita :)

Käytössä sen sitten parhaiten vasta huomaa, kuinka luukkusysteemi toimii. Alaluukussa on framilon kuminauhaa kiristämässä luukkua ja yläluukun vedin vain vähän kireämmälle. Tuo kangas on Porin Kangas Apajasta ostettua Nanson trikoota ja siinä on aika paljon elastaania, uskon ja toivon ettei venahda luukut käytössä.

Alareunaan päätyi Tallinnasta ostamani silityskuva ja kaula-aukon kaitaleen kiristin niin tiukalle, että sain mukavan rypytyksen aikaan.

Hintaa paidalle varmaan n.6-7 euroa kankaan ja silityskuvan puolesta, vähän eri kun 50-60 €.

Nyt vain odotellaan pikkuisen syntymistä...edelleenkään en ole ommellut vauvalle kuin pipon, tumput ja töppöset...body kummittelee mielessä, mutta katsotaan...

4 kommenttia:

Täti A kirjoitti...

Wau, melkoinen säästö ja nättikin paidasta tuli, pupu piristää kivasti.

Inkeliina kirjoitti...

Nätti. Mä tein sen virheen että tein kankaasta jossa liian vähän elastaania, menee kotipaitana nyt sitten. Malli oli kohdillaan, mut jostain syystä (liekö muokannut vielä kankaita leikellessä enkä kirjoittanut kaavaan) seuraavat taas ei istuneet hyvin luukun kohdalta... Noh, uusista en oo valmis maksaan tuota hintaa että pitää nyt sitten vielä vaan kaavaa muokkailla.

Tanja K kirjoitti...

Vau! Mulla olisi sama homma edessä eli imetyspaitojen ompelu. Mutta kertoisitko vielä tarkemmin, miten ompelit luukut? Kangas kun on kuvassa niin tummaa, ettei siitä oikein näy.

lallatilaa kirjoitti...

Kiitos Täti A ja Inkeliina!

Ja Tanja K:
hmm, mitenkähän mä sen selitän..eli etukappale koostuu kahdesta palasta... Tuo alimmainen pala tulee melkein kanaloiden korkeudelle, rinnan kohdalle ja siihen ompelin sen framilon-kuminauhan..sitten päälikangas tulee taas reilusti rinnan alapuolelle, niin että kankaat menevät siis reilusti päällekkäin, ettei mitään vilahtele :)

Sitten kun on kuminauha ommeltu ja tuo pääliluukun reuna huoliteltu jousto-ompeleella, niin paita saumuroidaan kiinni sivuista ihan normaalisti.. Pitää vain olla tarkkana, että menee kankaat oikeassa järjestyksessä.

Helpottaa varmaan kummasti, jos pystyt ottamaan mallia jostain boob-tyylisestä paidasta samalla kun ompelet :)