keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Villatakki ja villapaita


Tämä villatakki on virolaisesta hahtuvasta vastasyntyneen koossa. Ohjetta hiukan katsoin eräästä lehdestä, mutta loppujen lopuksi tässä ei taida mikään viitata malliinsa. Kukka on samasta hahtuvasta virkattu afrikkalainen kukka.

Yllä kuva valmiista ja lanoliinitetusta, alapuolella ennen pesua. Itselle muistiin, että nelosen puikoilla tein ja oikein sopivalta tuntui tiheys.

Itsellenikin olen vihdoin kutonut, tai no kuukausi sitten tämä jo valmistui. Tästä piti tulla villapaita pitkillä hihoilla, mutta tulikin hihaton tunika. Pituus on kolme kerää Novitan Noki lankaa ja neljännestä nelisen kerrosta hihoihin. Tähän asti ehdein erään ristiäispäivän aamuna. Tarkoituksena oli sitten jatkaa hihoja myöhemmin. Näin trikoopaidan kanssa tämä oli armottoman kuuma, jouluna kokeilinkin lyhythihaisen kanssa ja tapaninpäivänä jätin jo aluspaidan pois. Eli melkoisen lämmin tuli, hihat jäävät tämän mittaisiksi, sillä muuten jäisi käyttämättä.


En oikein osaa toimia mallina, mitä ihmeen asentoja.. Mieheni ei osaa sitten kameraa käyttää senkään vertaa, kyllä on erikoisesta kuvakulmasta meinaan..


Ohjetta tässä ei oikein ollut, veikkailin silmukkamäärän vyötteen mukaan ja purin muutamaan otteeseen. Alussa ei ollut selvää tuleeko tästä kuinka löysä ja miten roikkuva kaulus. No hyvä näin, tarttis semmosen pitkähihaisenkin itselle kutaista..

Ei kommentteja: