maanantai 14. marraskuuta 2011

Vetoketjumekko

 Jostain olin saanut päähäni, että tyttöni suorastaan tarvitsee vetoketjumekon. Blogeista taisi olla idea lähtöisin, sillä kaikki Ottobret selattuani (yli viideltä viimevuodelta), niistä ei ohjetta löytynyt.  Eipä muuta kun ohjetta ja kaavaa kehittelemään, pohjana on uusimman Ottobren vuoritettu villakangasmekko. Tässä mekossa ei kuitenkaan ole vuoria, vaan pääntienkaitaleet edessä ja takana.
Kangas on Eurokankaan trendi housukangasta, juu kyllä tästä trendikkäät housut varmaan tulisi.. Vuoden päivät on kangas tainnut määränpäätään laatikossa odottaa.  Tällä kertaa mekon pituus ja värimaailma ratkesivat vetoketjun mukaan. Suunnilleen sopivan kokoisia vetoketjuja oli tämä vihreä ja pari ankeantummaa. Kankaassa ei pahemmin tuota vihreää ollut, mutta sijoitin tuollaisen kukan sitten tuohon eteen keskelle ja samoin taakse. Samasta kankaasta olisi saanut täysin toisenlaisenkin mekon, leikkaamalla palat toisesta kohtaa.
Niin piti tekemäni vihreä paita tehdä tähän alle, muttei sopivaa trikoota löytynyt. Hieman on myös leveämpi todellisuudessa, mutta taitaa nuo kädet viedä helmaa taakse.

 (Kuva vielä takaa 13.9.2012)

Idea ei toki ole omani, mutta ihan olen innoissani mekosta, näitä taitaa tulla jatkossa lisää, kaavaa muokaten. Kovasti vaati miettimistä tämän tekeminen ilman ohjetta, tai lähinnä se, että kaula-aukosta ja molemmista vetoketjujen päistä tulee siistit. Tavallisesti en yhtä mekkoa edes kehtaisi yksinään päivittää,  mutta tässä on kuulkaas monen tunnin työ, kaavojen etsimisineen ja vetoketjun valkkailuineen.

6 kommenttia:

Mun Tekemä kirjoitti...

Tosi kiva mekko! Täytyypä itsekin kokeilla :)

Red Dragon kirjoitti...

Kiva mekko! Nätti

Nanna kirjoitti...

Kyllähän tälläisen nyt yksinään kehtaa päivittää! Katsoin aluksi, että se on tilkkumekko, mutta ilmeisesti se on kuitenkin yhtenäinen kangas? Hauska kangas ja ihana mekko.

Hatatuu kirjoitti...

Kiitti kiitti kaikille! Yhtä kangasta tämä tosiaan. Tällainen suoraviivaisin linjoin osiin jaettu kangas auttoi tuon vetoketjun kohdistuksessa, ne raidat, sun muut kuviot kun ovat hieman haasteellisia kokeiluversiossa.

Mini S kirjoitti...

Hieno mekko! :) Pitääpä itsekkin joskus kokeilla samantapaista mallia niin saa käytettyä vähän joustamattomiakin kankaita pois varastosta...

Hatatuu kirjoitti...

Kiitos, suosittelen.