torstai 28. heinäkuuta 2011

Kukkahuppari

Vihdoin yli kuukauden rupeama valmiina. Miten sainkaan kudottua tätä näin pitkään? Ahkerasti mukamas tein, mutta suuria motivaatio-ongelmia, hellettä ja purkamista.


Halusin tehdä tytölle hupparin, johon sitten ryhdyin ohjetta etsimään, lopulta tämä ohje mukailee Novitan kevät 2010 lehdestä löytyvää Tytön huppari nimistä ohjetta. Minähän en etu ja takakappaleita mielelläni yhdistele, joten kudoin ne yhtenä kappaleena, pidensin helman ja hihojen pituutta, sillä tuo tyttönen on tuollainen hoikkeli, että mennee muuten pitkään. Tykkäsin ohjeesta ja tuo huppu jatkuu kivasti etukappaleilta poimituista silmukoista.

Lankana on ohjeen mukaisesti 7 veljestä, toivottavasti ei kutittele. Tämä lankavalinta on yksi syy motivaatio-ongelmiin. Lankaa tarvittiin ohjeen mukaan 300g pienempään kokoon ja minä tein hieman suuremmat, joten piti reilu kaksi kerää löytyä. Kysyinkin tytöltä, mitä mieltä oli muutamista langoista, mutta vastasi: En tykkää! No tyttö sai valita langat. Ihan mitä tahansa en antanut valita, mutta miksi ihmeessä tuohon vihreään suostuin.

No lankoja ei voinut vaihtaa, sillä suunnilleen silmukoiden luontivaiheesta asti tyttö pyysi, että kokeillaan ja ihaili hänen valitsemiaan lankoja. Kieltämättä lisää motivaatiota, kun tietää toisen tykkäävän.

16.7 oli tämän kuvan päiväys, että silloin on urakka alkanut.

Keksein sitten tehdä varrellisen kukkasen huppariin, jotta tuo vihreä väri sopisi paremmin muihin väreihin. Seuraava ongelma olikin, kun tajusin etten omista sopivia nappeja. Kirppistäkin tässä mielessä kiersin, muttei löytynyt. Laitoin sitten nämä valkoiset, jotka eivät ollenkaan sovi. Taas täytyi sitten lisätä yhtä väriä huppariin, joten kukkaan tuli valkoinen keskusta. Melko sekametelisoppa, jos viitsimistä joskus riittää, vaihdan napit, mutten siihen itsekkään usko.


Kukk on sama Irlantilainen ruusu, mitä olen usein käyttänyt, ainakin tossujen koristeena ja kukkamekossa. Kukan ohje on kirjasta Anna kaikkien kukkien kukkia, Lesley Stanfielld.Varren ja lehden virkkasin kiinteillä silmukoilla suoraan takkiin, poimien neuleesta silmukoita.5 kommenttia:

Pauliina kirjoitti...

Ihana! Taas, niinkun aina! :) Väritkin on just hyvät! Lapset tietää :) Ja lapsille myös sopii kaikenlaiset sekametelisopat. Tuohon on nyt helppo yhdistää mitä vaan :)

Lisa kirjoitti...

Nätti mun mielestä, värit on just ihanan pirtsakat.

Kirsi kirjoitti...

Aivan ihana.Ite olen ihastellut ikivanhojen käsityölehtien vastaavanlaisia neuleihanuuksia, mutta toimeen en ole uskaltanut ryhtyä. Teitpäs aikas nopeasti, jos purkamaankin välillä jouduit.

Hatatuu kirjoitti...

Kiitoksia. Tykätään toki tuosta itsekkin, väristäkin. Yhden automatkan yritti urheasti jo käyttääkin, mutta pahus oli liian kuuma.

paula kirjoitti...

Ihana!! Oikeen sopivat värit ja malli. Tarttiskohan minunkin.... tyttärentyttärelle.