keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Kesämekko

Mekko tällaisilla virkatuilla kukkasilla. Nyt on joku virkkauskausi menossa, kolme työtä nytkin kesken. Nämä kukat ovat täysin koukuttaneet minut. Ovat afrikkalaisia kukkia, ilman viimeistä kierrosta, jolla tulisivat kuusikulmioksi ja helposti toisiinsa yhdistettäviksi.

Ensimmäinen näistä kukista oli oikeastaan tuollaisen afrikkalaisen kukan kokeilukappale, mutta siitä tuli niin söpö, että purin viimeisen kierroksen ja tein sitten kolme samanlaista lisää. Langat ovat melko ohuita mummuni vanhoja virkkauslankoja. Kakkosen puikolla näitä näpersin.
Mekko on kesätarpeisiin. Lapseni, varsinkaan nuoremmat, eivät oikein teeppareita ulkona käytä, mahdollisimman pitkään pitkähihaisilla mennään, ja tämä ohut mekko on tähän tarpeeseen. Ohut trikoo on Porin Kangasapajasta ja kaava omaa muokkailua omasta t-paitakaavasta. Reilu tuli, mutta käyttökokoinen.


Tämä virkattu lierihattu on ollut niin suosittu, oikeastaan muuta ei enää ole käytössäkään, toinen tällainenkin on tulossa. Nuo uudet housut olivat kanssa kovin mieleiset.

3 kommenttia:

hoppu design kirjoitti...

Tosi söpö paita tuli, kivasti piristää nuo kukat! Kunpa olisi aikaa, olisi ihanaa kokeilla virkata itsekin noita kukkia, laitoin kyllä ohjeen/linkin talteen, kiitos siitä!

saara

Anonyymi kirjoitti...

Ihan pakko kysyy(nolona) missä on tuo kangaskauppa?

Hatatuu kirjoitti...

Kiitoksia. Kangasapaja on Porissa, sisäänkäynti Talousmarkan pihassa. Pieni liike, mutta reippaasti mukavia kankaita, hyvään hintaan.