maanantai 11. huhtikuuta 2011

Pari vaatetta ja vaippa

On tää otsikoiden keksiminen välillä melkoisen työlästä. Toisinaan taas tulee jo ommellessa mieleen, joku löymätön otsikko, harvemmin. Tällä kertaa otsikko tarkoitta vauvan bodya, imetyspaitaa ja vaippa, niin ja kaikista tuli erityisen kivoja.
Bodyn kaava on Ottobresta, noin neljä vuotta sitten. Lehti on ylhäällä, enkä uskalla mennä tarkistamaan, kun nuorimmaiset nukkuvat vieressä. Muokkailla taas täytyi, tuota eläinkangasta oli niin vähän, että etupuolta jouduin hieman kaventamaan ja vastaavasti takakappaletta levensin. Kankaat samat kuin pojan paidassa. Nypit Prymin, pysyvät melkohyvin, mutta kyllä ne kam-muovinepit vaan parempia ovat. Pitää vielä kertoa, että keskimmäisten neppien paikan fiksuna merkkasin tussilla, nepitettyäni huomasin, että rengasnepissähän se tussin jälki jää näkyviin.. Loput sitten merkkasin toiselle puolelle.
Itselleni tein imetyspaidan. Kaava on alunperin uudemman mallisesta Boobin paidasta piirretty ja paita kerrallaan olen sitä muokkaillut. Tällä kertaa kavensin luukun yläosaa ja tämä taitaakin olla paras imetyspaitani ikinä. Bodyyn ja tähän paitaan olen kyllä kovin tyytyväinen, molemmat olisin voinut rahallakin ostaa. Niin paitaan ostin kankaan Porin KangasApajasta, hintaa tuli huimat 3.3e. Kangas oli painovikainen, kaikki kunnolliset kohdat tuli käytettyä, eikä paljoakaan pidempiin hihoihin olisi kangasta riittänyt.

 Lörpöttää tietysti kuvassa kamalasti, mutta päällä täydellinen. Melkoisen pitkän tein, niin pitkän kuin vain kangasta riitti.

Pitkään olen suunnitellut tilkkuvaippoja. Nyt kaivelin collegelaatikkoa, löysin sopivan muotoiset sinisen ja punaisen kankaan ja sitten vielä leikkasin rimpsun tähticollegesta. Sisäpuolikin kahdesta palasta microfleeceä, nepit tietysti kam.
Tuleeko mitään mielleyhtymää väreistä?
 Juu, valkkailin vain jotenkin yhteensopivia kankaita, joissa oli leveyttä riittävästi siivekkeisiin, ja sitten lisäsin pikkutilkusta tuon tähtikankaan, kun tykkään siitä vaan niin paljon. No melko Amerikkavaippa tuli. En olisi lippua vaippaan kehdannut yrittääkkään, enkä tarkoituksella halunnut, mutta tuli aika veikeä.

3 kommenttia:

Sarita kirjoitti...

Suloista tuo norsu-kirahvi kangas. Itse en olekaan bodyja vielä ommellut ja neppienkin laittoja kokeilin ekaa kertaa vasta parisen viikkoa sitten, jännityksellä odotan miten pysyvät paikoillaan. :p

Isosisko kirjoitti...

Kivan näköinen imetyspaita.
Kavensit luukun yläosaa, niin tarkoitatko alla vai päällä olevaa kangasta?

Mulalkin olis vielä tarvetta tekaista muutama imetyspaita, ottaisin vinkin mielelläni vastaan :)

Hatatuu kirjoitti...

Kiitokset kehuista.
Jestas kun olin tyhmästi tuon kirjoittanut. Päälle tuleva ylimmäinen etukappale on useimmiten jäänyt hieman löysäksi, joten kavensin tätä päälle tulevaa kappaletta, enemmän alaosastaan.