perjantai 15. huhtikuuta 2011

Nukkekotikaapin sisustusta

Mieheni äiti on 60-luvulla saanut kummisetänsä tekemät nukkekodin kalusteet, jotka ovat meille "ajautuneet". Ovat hieman suuria tavalliseen nukkekotiin, joten meille tuli nukkekoti kaappiin. Puiset huonekalut vaativat lisärekvisiitta, jotta kodissa olisi leikkimistä, vielä kun ei oikein ole varsinaisia asukkaitakaan ole päätetty. (Esimerkiksi autoradan autot siellä kyllä asustavat.)


Verhot tuota pojan lempiväriä, puuvillakangasta jostain kirppariläjästä. Sohva ja nojatuolit saivat nahkatyynyt. Nahan palaset myöskin kirppikseltä. Joskus ostin täyden hedelmäpussillisen nahan paloja 2,5e ja nyt ensimmäistä kertaa noita pääsin käyttämään. Sohvan istuintyynyn tein toiselta puolelta kuviollisesta nahasta, sopii sitä sitten käännellä.


Pöytäliina on vanhoista verhoista, ompelin yläosaan kulmiin laskokset, jotta pysyy ja lakeutuu nätimmin. Lasten kanssa meillä on mattoprojektikin vireillä, lasten kangaspuilla tehdään nukkekotiin mattoa, mutta 2- ja 4-vuotiaalle tuo ei kovin nopsaa etene. Nyt maton virkaa ajaa tiskirätti.

Suunnitteilla on alakertaankin verhot, ehkä tuosta pöytäliinakankaasta. Mahdollisesti ruokapöydänkin tuolit saavat päälliset tuosta kankaasta. Taulujakin saattaa olla tulossa. Kaapissa on toinen puoli vielä käyttämättä, että tulevalla perheellä on sitten mahdollista laajentaakin.

2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Ihanat vanhat kalusteet. Heti alkoi mielikuvitus laukata, aina kun olen mielelläni nukkekodeilla leikkinyt :) Lattioilla voisi olla lattiatyynyjä, sänky, lamppuja, kaappeja, lipastoja.. Ja siis en tod. sano että koti nyt näitä tarvitsisi ollakseen kivempi, vaan heti vain tuli mieleen, että mitä sinne voisi vielä halutessaan kehittää :)

Hatatuu kirjoitti...

Kiitti kiitti. Lattiatyyny oikeastaan jo löytyykin, kun kokeilin noiden sohvatyynyjen tekoa ilman mittoja, tulikin sitten tuollainen säkkituoli, en vaan viitsinyt kuvata, mahtoiko olla tuolloin tallessakaan.. Kyllä tämä tästä varmaan kehittyykin, katsotaan josko tännekin joskus vielä sisustusta.