sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Boo boo kassit

Ostin joskus kirppikseltä kaksi n. 150 cm pitkää marimekon boo boo verhoa. HIntaa verhoilla oli 7 euroa, joten melko halvalla sain paljon kallista kangasta.
Tuota kangasta olen nyt kaapissa varjellut, kerran jo meinasin ommella siitä pojalle lakanat, mutten kuitenkaan raaskinut "haaskata" kangasta siihen.

Nyt päiväkotielämän alettua ollaan välillä tarvittu pientä kassia kenkien ja varavaatteiden kuljetukseen ja halusin ommella pojalle ihan oman kassin. Tein päiväkotikassista tuollaisen merimiessäkki mallisen ja suht pienen.
Nauha on vinonauhaa minkä ompelin kaksinkertaiseksi. Nauhakujan reiät ompelin tiheällä siksaksilla, napinläpiä kun en ole koskaan ommellut.

Samalla muuten keksin jatkokäyttöä pojan kestovaippapusseille. Hatatuu joskus ompeli meille kaksi pul-pussukkaa kestovaippojen kuljetusta varten ja nyt mietein, että toisen pussukoista otan saappaiden kuljetus käyttöön kodin ja päiväkodin välillä.


Toisenkin kassin ompelin samaisesta boo boo kankaasta. Tämän käyttötarkoitus on pojan yökyläreissuille, jolloin tavaraa on mukana vähän enemmän. Kassi on vuoritettu sinisellä puuvillakankaalla ja tähän kassiin harjoittelin myös vetskarin ompelua...taitaakin olla ensimmäinen kassi johon olen vetskarin ommellut ja yllättävän hyvin se onnistui.
Vähän harmittaa kun laitoin kahvoihin toisen puolen tummansinisellä, ikävästi näkyy vaaleansiniset ompeleet niissä.
Muutenkin kahvojen kiinnitys olisi saanut mennä siistimmin...en vain oikein keksinyt sopivaa tapaa kiinnittää niitä, kun olin ommellut jo vetskarin kiinni.


Ihan kivat kassit kuitenkin ja näihin tosiaan kului vasta toinen verho, eli materiaalikustannukset 3,50 €2 kommenttia:

Aisuli kirjoitti...

Mahtava kirppislöytö! Ja hyvään tarkoitukseenkin meni :)

muru kirjoitti...

olen aina tykännyt tuosta kankaasta. Jos meillä olis poika, sitä olis varmasti käytetty kankaana vaikka mihin :) kyllä noissa kasseissa kelpaa kuljettaa tavaraa :)