tiistai 9. helmikuuta 2010

Likavaippapusseja

Näitä pussukoita ompelin enemmän ompelemisen ilosta, kuin tarpeeseen. Kaikki tilkut säästän melkoisen tarkkaan ja lajittelen omiensa joukkoon. Pultilkkulaatikko oli jo melkoisen täynnä ja sieltä lajittelin kankaat vielä värien mukaan. Tilkkuja oli tosiaan melkoisesti, nämä viisi pussukkaa ovat pelkästään tilkuista ja vielä riittäisi ainakin viiteen tylsemmän väriseen.

Pussini ovat varmasti kaikille tilkkuilua harrastaville suuri järkytys, nämä ovatkin vain omia kokeilujani pienistä kankaiden palasista ja ennen kaikkea käyttöön tehtyjä. Kauniimmalta näyttäisivät tikattuina, mutta kosteussuojatusta kankaasta tehdessä ei kannata tehdä ylimääräisiä neulanreikiä.

Kaavaa näihin ei tietenkään ole, ovat kokoa "mitä sattui tulemaan" saman väristen tilkkujen koosta ja määrästä riippuen. Pul kankaat (PUL = Poly Uretaani Laminoitu) ovat sieltä sun täältä monen vuoden ajalta, esimerkiksi valkoinen kangas on ensimmäistä pul kangastani yli kolmen vuoden takaa. (Oli tuolloin valikoima hiukkasen niukempi.) Nyöri taas on huuto.netistä aikoinaan ostamaani.


Vasemmanpuoleiset menivät Lallatilaalle, sillä itsellä ei tosiaan näin monelle ollut tarvetta.

Ei kommentteja: