tiistai 15. helmikuuta 2011

parit paidat ja leikkisapuskaa

Sen verran innostuin siitä saumurilla rypyttämisestä, että pakko oli vielä tehdä lisää paitoja itselle. Valkoisesta joustavasta trikoosta piti tehdä t-paita kesäksi. Rypytin kaula-aukon ja hihansuut, mutta enhän sitä leikatessa tajunnut, ettei tavis paidan kaava toimi rypyttäessä...rypytyksessä kangas menee niin paljon ryttyyn, joten hartiakohdat kutistui liian lähelle kaulaa. Olin kuitenkin tosi tyytyväinen kaula-aukon rypytykseen, joten halusin säästää paidan ja päätin kokeilla hihatonta mallia.

Hihattomana paita istui hyvin päälle! Halusin vielä kokeilla helmaan tuollaista nauhoilla tehtävää rypytystä. Eli sivusaumaan tein kangassuikaleen avulla kaksi nauhakujaa ja kujaan laitoin kaksi valkoista, trikoosta ompelemaani, nauhaa. Nyt rypytystä voi itse säädellä mieleiseksi. Tykkään kovasti!
Vähän ohuemmat olisi saanut tulla noista nauhoista ja toinen olkain on muutaman millin leveämpi kuin toinen..onneksi rypytyksestä johtuen sitä ei huomaa kovin hyvin.
Näitä pitää tehdä vielä lisää!

Sitten vielä toinen ihan perus harmaa trikoopaita. Jälleen kerran pidemmän mallinen. Tuohon helmakaitaleeseen latoin koristukseski pätkän sydännauhaa.


Ja sitten pikaompeluksena, muutama ilta sitten tekemäni jauhopussi ja leikkiomena...omena ei ole lainkaan symmetrinen ja muutenkaan ei todellakaan mikään mestariluomus...mutta poika tunnisti omenaksi ja on sillä leikkinyt, se kait pääasia.

Jauhopussiin tuli vain yhtäkkiä idea ja innostus ja se oli pakko saada toteuttaa. Eihän tuo 1,5 vuotias vielä osaa leikeissään jauhoja käyttää, mutta tuo oli vain pakko ommella :) hitusen siistimpää jälkeä olisi saanut kyllä tulla.

2 kommenttia:

*marjuska* kirjoitti...

Tosi hyvän näköisiä paitoja. Varsinkin tuo valkoinen.
Mun pitäis kans alkaa tehtaileen itelle paitoja. Vielä kun osais yhdistää samaan paitaan äitiys- ja imetyspaidan ominaisuudet...

Katja kirjoitti...

Tervehdys, tulin vastavierailulle! Jättämäsi kommentti piristi tosi paljon päivää :) Kiva, että mun blogista löytyi ideoita, sillä oon ite kanssa sitä mieltä, että bloggailussa on parasta juuri se, että saa uusia ihania ideoita!

Makeita nuo rypytyspaidat, mä tykkään kanssa ihan hirveesti parista omasta rypytetystä paidasta :)