torstai 20. tammikuuta 2011

Virkatuilla kukkasilla paikkailtuja villahousuja

Pari päivää sitten löysin kolmet rikkinäiset villahousut keskeneräisten kutomusten laatikosta. Jostain sain huippuidean virkkailla näihin kukkia paikoiksi. Viikko sitten lainasin taas Lesley Stanfieldin Anna kaikkien kukkien kukkia kirjan, jonka ohjeilla tein kukkia aikaisemmin kudottuun mekkoonkin kukkia. Tuosta kirjasta on tuo värikkäiden housujen lehtihässäkkä ja vähintään idea muihinkin kukkiin.

Noiden kukkien tekeminen on melkoisen helppoa, ja kun muutaman kukan on tehnyt, niin ihan omin päin muokkaamalla saa helposti erilaisia kukkia. Tuossa kirjassa kaikki kukat tosin ovat aitojen kukkien värityksillä, nämä omani ovatkin täysin lankojen värien mukaan tehtyjä. Kaikki langat ovat 100% villaa, jotta toimii vaippahousukäytössä ja itseään puhdistaa. Valkoinen on Kauhavan kangasaitan, jotain värjäykseen ostamaani lankaa, eri lilan sävyt villapaidasta ylijääneestä langasta ja loput Novitan huopasta.

Tässä yhtä kukkaa vaille virkkaukset

Tässä rikkinäiset housut. Yhdet kolmista löytämistäni vain paikkasin, joten eivät tässä kuvassa, molemmat raidalliset taas olivat edelleen käytössä. Nuo ruskearaidalliset olen jo kesällä paikkaillut noilla paikkalapuilla.

Näistä tuli huonosta kuvasta huolimatta kivoimmat. Kukan varsi on virkattu kiinteillä silmukoilla suoraan housunlahkeeseen, siitä silmukoita noukkien. Lehden tein keskeltä samoin, mutta jatkoin sivuilta pylväillä ja kiinteillä silmukoilla lehteen leveyttä.
Tarkoituksella tein hieman huomaamattoman väriset kukkaset, käyttäjänä kuitenkin on poikavauva.
Nämä taas olivat jo saaneet tuomion lyhytlahkeisiksi saksittaviksi, mutta laitoin nyt kukat näihinkin. Ulkonäöltä ovat jo melkoisen käytetyn näköiset, mutta toimivat niin hyvin yökäytössäkin neidillä, ja on nämä kovin kauniit, verrattuna lähtökohtaan reikäisinä.

Toiset suosikkini. Varret on samoin tehty, kuin mustavalkoisissa, lehti virkattu kirjan ohjeella. Nämä oli jo niin hiipuneet, että tarvitsivat enemmän tuota paikkausta, ja kohta taitaa olla jäljellä enemmän kukkia kuin housuja, jos vaan virkata viitsisi, joka puolella oli jo niin ohuita kohtia..

Ei kommentteja: