keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Pupusia tunikassa ja housuissa

Meidät on kutsuttu 1-vuotis synttäreille. Lahjaksi ompelin pupusia. Tein nämä tuon ikäisen lempikaavallani, molemmat Ottobresta 1/09. Molemmissa siis taitettavat resorit. Meillä tämä 80cm koko meni alle 1-vuotiaasta, näihin päiviin, eli vuoden verran. Pupusiin päädyin, kun ollaan tun neitoseni kanssa molemmat tykätty hänen pupumekostaan. Kuvat ovat siis samat, näitä sivulle katsovia hieman pienensin.


Tunikan kangas on jo lopettaveesta Ulvilassa sijainneesta liikkeestä, harmaa joustofrotee Tallinnasta, resorit kangastukusta ja pupukangas Tallinnasta. Kaikki ovat tosi kivoja kankaita ja kestäneet pesuja älyttömän hyvin, raidallisessa on raidat molemmin puolin, eikä vain päälipuolelle painettuna, harmaa on todella joustavaa ja aika ohutta, mutta niin ihanan tuntuista, ne lenkit on tavallaan leikattu auki ja kangas on tosi pörheää. Tästä olen samalla kaavalla tytöllemme tehnyt aikaisemmin housut, siksi uskalsin näin löröä kangasta käyttää, olivat lempparihousut.Tuskailin kovasti värivalintojen kanssa, kankaat olin päättänyt, harmaa yhdistää niitä, mutta sitten alkoi "ongelmat" resorin väri, mikä sopii molempiin olikin hankalampi juttu. Viininpunaistakin löytyi, mutta en uskaltanut lahjavaatteisiin laittaa, kun oli tekokuitumaista, enkä ollut sitä aikaisemmin käyttänyt. Musta on aina varma valinta, mutta ei tuntunut tunikaan sopivan, joten päädyin sitten punaiseen. Jouluiset tuli, mutta niin on joulukin tulossa! Applikointilangan väri tuotti lisää päänvaivaa. Edellisessä mustassa mekossa oli musta lanka oikein hyvä, mutta nyt tuntui hurjalta, valkoisella taas ei olisi nuo sisemmät ääriviivat erottuneet, ja millä muulla sitten.

Pitkästä aikaa käytin myös kaksoisneulaa, ja pitkä aika taitaa olla seuraavaan kertaankin. En kyllä tykännyt enää tuosta, ja kun tuo kone tekee kaikkia kivoja ja leveitä ompeleita, niin ei sellaista tarvita! Pääntiellä kaksoisneulalla tehty, mutta helmaan vaihdoin jo koneen oman ompeleen.Nuo harmaat jäljet ovat lyijykynästä, jolla hahmottelin ääriviivoja, täytyy niitä vielä poistaa, omissa vaatteissa annan pesukoneen hoitaa homman, mutta näitä ei tälläisenä kehtaa viedä.

3 kommenttia:

*marjuska* kirjoitti...

Kiva pupusetti! Noi molemmat kaavat on tosiaan käteviä ja pitkäikäisiä. Tykkään myös.

Mulla on blogissani teille joulukortti. Käykääpäs kurkkaamassa! :-)

Sani kirjoitti...

Voi ku söpö pupu setti :)

Hatatuu kirjoitti...

Kiitos molemmille, olemme parikin joulukorttia saaneet, lämmin kiitos niistä. Nyt vaan emme ole tuosta vastaamispuolesta päättäneet vielä, kun kahdestaan bloggailemme.