maanantai 6. joulukuuta 2010

Jouluvaatteet pojalle

Onpas ärsyttävä tilanne kun pojalla on vaatteita tarpeeksi...ei voi ommella mitään kivoja paitoja tai housuja...Tuossa kangaskaapillani olen notkunut päivittäin ja miettinyt, että mitä oikein ompelen...joululahjaompeluksetkin on jo hyvällä mallilla. Päätin siis tehdä pojalle vaatteet jouluksi.

Sammarihousut ja perus trikoopaita. Sammari on pehmoista ja aika ohutta, kaava oli tarkoitettu vuoritetuille housuille, mutta koska ihan sisähousut tein, jätin vuorin pois.

Kaksoisneula ja minä ei olla mikään hyvä yhdistelmä, kuten ohjeessa käskettiin, tikkasin saumojen päältä vielä kaksoisneulalla, mutta eipä siitä järin siistiä tullut. En tiedä mitä teen väärin, mutta lähes aina kun käytän kaksoisneulaa, ainakin toinen lanka katekaa kerran tai pari. Ja eipä tuo ommel ihan suoraankaan mene.

Taskujen ompelusta on hyvin vähän kokemusta ja näihin housuihin tuli oikein neljä taskua. Takataskuihin olen tyytyväinen, mutta etutaskut eivät ole aivan samoilla kohdilla ja toinen on aavistuksen pienempi. Toisen jo purinkin ja ompelin uudelleen mutta ei se silti ihan nappiin mennyt.

Ja miten voikaan kiukuttaa, kun tein yhden pienenpienen applikaation takataskuun, niin enkös applikoinut sen niin, että vyötäröresori jäi väliin, joten taas purin ja sitten jo tontun naamakin vähän repesi, tästä syystä pienellä tontulla on iiisot silmät :)

Nyt jos tekisisn toisen sammarit heti perään, ne onnistuisivat varmasti paremmmin, joten ainakin jotain tuli opittua!

Mutta eiköhän tällä setillä yksi joulu saada juhlittua ;)

Housujen kaava ottobre 6/2009
Molemmat kankaat muistaakseni Tallinnasta

1 kommentti:

Sani kirjoitti...

Voi ku söpö setti :)