keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Talvipipot itselle ja pojalle

Näillä pakkasilla alkoi oma trikoopipo tuntua vähän kylmältä. Pojallekkin laitoin eilen kaksi pipoa päällekkäin kun ei oikein sopivan paksua talvipipoa ollut.
Eilen siis ompelin pojalle paksun talipipon, jossa on yksi kerros polarfleeceä, yksi kerros microfleeceä ja yksi kerros collegea. Omaan pipooni laitoin vain trikoon ja polarfleecen.

Tykkään tuosta pojan pipon mallista ja tuolla mallilla olen tehnyt jo monta pipoa. Toisinaan kuitenkin pipo tuppaa vähän "pyörimään "päässä ja välillä paljas korva on pilkahdellut näkyviin. Nyt pidensin noita "korvaläppiä" ja toiseen laitoin vielä tuollaisen lisäpätkän fleecestä ja päihin siis kam-nepit joilla pipon saa leuan alta kiinni.

Pöllökuva on velour-motive silityskuva. Hyvin tuntui silittyvän kiinni ja pesunkin kesti kun pesin valmiit pipot heti ommeltuani ne.

Taidan vielä tehdä toisen pipon, nimittäin ihan aavistuksen isomman olisin tästä halunnut. Ja ehkä tuota kaava voisi vähän muokkailla vielä niin, että pipo suojaisi poskia vähän enemmän. Mutta käyttöön tämä tulee kuitenkin!
1 kommentti:

minakaa kirjoitti...

Hyvänmallinen pipo, peittää kaulan hyvin.