sunnuntai 7. marraskuuta 2010

epäonnen ompelupäivä :(

Tänään on jotenkin mennyt kaikki ompelut pieleen... Ensimmäisenä yritin applikoida muumia housuihin ja se epäonnistui täysin...viimeinen niitti oli, kun purin ommelta ja onnistuin tekemään reiän kankaaseen. Roskiin meni housujen toinen kappale...toinen kun oli vielä ihan "iskemätön" niin leikkasin samasta kankaasta uudelleen toisen kappaleen ja ajattelin tehdä junahousut kummipojallemme. Applikaatiosta tuli ihan hyvä, mutta itse housuissa meni kaikki vikaan. Ensinnäkin siitä asti kun meidän 1 vuotias pääsi käsiksi äidin saumuriin, on kaikki asetukset olleet uudelleen hakusessa ja nyt ehkä vihdoin sain ne kuntoon. Differentiaalisyötön säädöt on ollut mulle aina vähän hepreaa. Tosiaan kun olen tälläinen itse oppinut-harrastelijaompelija ja koko harrastustakin on takana vasta vajaa vuosi, ei ihan kaikki jutut aina mene ymmärrykseen :) Ohjekirjaa luin uudestaan ja uudestaan ja vaikka differentiaalisyötölle on vain 4 eri asentoa, ja kokeilin kaikki läpi, saumat aaltoilivat aina vain. Housut siis vain kapenivat kerta toisena jälkeen kun fiksuna testailin ommelta aina housuihin, enkä vain kangastilkkuun.
Ohjekirjan mukaan toinen ongelma aaltoilevuuteen voi olla paininjalan puristus, mutta sitäkin koitin muuttaa ja edelleen vain saumat aaltoilivat...? Osaakos ketään auttaa?

Näistä junahousuista tuli siis tosi kapeat ja onnistuinpa vielä ompelemaan punttien resoritkin niin, että sauma on väärällä puolella. Ei siis nurinpäin vaan lahkeen väärässä reunassa.

Kyllä nämä pojallemme mahtuu ja voi niitä ihan käyttääkkin, mutta harmittaa ja kiukuttaa! :(


4 kommenttia:

Riika kirjoitti...

Kuulostaapa tutulta, ei mennyt niinku strömsössä... Mutta onneksi niitä hyviäkin ompelupäiviä tulee, kun jaksaa olla kärsivällinen.

Tuo juna-applikaatio on oikeesti hieno, jos yhtään lohduttaa!

lallatilaa kirjoitti...

Kiitos! joo ei kyllä aina mee niinku strömsössä :D Ja onhan se hienoa kun on kuitenkin niitä hyviäkin päiviä ja se on hienoa myös kun saa huomata että tekemällä oppii!

Sani kirjoitti...

Aina ei onnista ei, mut virheistä oppii parhaiten, olen minä huomannut :D

Differenttisäätö:
joustava materiaali:
Säätö pienempään päin, kankaan reuna venyy, säätö isompaan päin estää kankaan venymistä.
Näin minun koneessa. keskikohta on yleisin mis pidetään. Tikin pituutta säätämällä (jos koneesta sellainen löytyy) voi myös vaikuttaa siihen että reuna ei aaltoile, mitä venyvämpi kangas, sitä pidempi tikki :)
Nämä minäkin kokeilujen kautta oppinut.
Toiv. olis jotakin apua.

lallatilaa kirjoitti...

kiitos ohjeistuksesta. Pitää kokeilla eri säätöjä taas ja tuota tikinpituutta myös kun seuraavan kerran ompelen!