maanantai 8. marraskuuta 2010

21 vaippaa ja kolmelle imut

Poikamme kasvaa älytöntä vauhtia! Kolmen viikon ikäiselle sopii paremmin M koon vaipat, käsittämätöntä! Menee ne pienetkin vielä, mutta varsinkin yöksi on kivempi laittaa hieman isompi vaippa. Ja ei, en tee käsittämättömän pieniä vaippoja, osaksi samat vaipat ovat olleet edellisellä käytössä, mutta menivät paljon pitempään. No tämä herra oli jo syntyessään suurempi, mutta silti..

M koon vaippojakin on jonkin verran edellisten jäljiltä, mutta suurimman osan olen myynyt pois, joten leikkelin 20 uutta vaippaa. Oikeastaan vain 19 päälipuolta, sillä yksi oli valmiiksi leikattuna edellisen käyttäjän jäljiltä. Kaikkien päälipuolet ovat joustofroteeta Virosta, Abakhan Fabricsista, samoin suurin osa sisäpuolen microfleecestä, osa voi olla Eurokankaastakin.

Kaava on oma röyhelönäpsyvaipan kaava, mielestäni ehdottoman paras tuollaisille maitokakkakakkioille. Oikeastaan kaava on pitkälti sama, mitä S koossa olen tehnyt, nyt vain suuremmassa koossa.  Kyllä näitä nopsaan tekikin, kun ei tarvinnut nepittää, tarroista nyt puhumattakaan, mutta eräitä tunteja toki vierähti.

Keskeneräisten / korjattavien laatikosta löysin vielä yhden vaipan, josta puuttui kuminauhat, samalla kaavalla tehty, ja samasta raitakankaastakin, kuin tälläkertaa osan tein. Näihin kuminauhan vaihtaminen ei ole ihan pikkujuttu, ensin pitää purkaa ommel kuminauhan ja kankaiden päältä ja sitten vasta pääsee käsiksi itse kuminauhan poistoon. Tässä vaipassa olin suurimman työn tehnyt jo aiemmin ja vanha kuminauha oli jo poistettu. Itse kuminauhan uusiminenkaan ei kuitenkaan ole yhtä helppoa tässä vaiheessa, kun kankaat on jo ommeltu toisiinsa kiinni. Ompelin kuminauhan päät kiinni sisäpuolelle, käänsin vaipan oikein päin ja venyttämällä huristelin kankaiden läpi, toivoen että kuminauha osuu paininjalan alle, aika hyvin osuikin. Ja sama tietysti molemmin puolin.


Tällaisia, noita valkoisia on eniten, 8kpl, raitaisia taisi olla kolme uutta, se aikaisemmin leikattu ja tuo alhaalla oleva korjattu vaippa, neljä vaalean ruskeaa, ja kaksi noita muita. Fleecejen värit hieman vaihtelee, muuten siis samanlaisia kaikki.

Saimme säkeittäin vanhoja vaatteita mieheni entiseltä työkaverilta, suuri kiitos hänelle, vaikkei tätä luekkaan.. Joukossa oli kaksi lasten pyyhettä. Pyyhkeitä on omasta takaa mielettömästi liikaa, mutta näissä kun oli niin kivat kuvat, piti ne hyödyntää. Imuiksi siis päätyivät. Molemmin puolin pyyhefrotee, ja etupuolella kaksi kerrosta ohuehkoa pellavapyyhettä. Laitoin kuvatkin takaosaan, että ovat sopivia poikakäyttöön, jos tuo kohta huonommin nimittäin toimisi. Imut ovat M koon vaippoihin, muuten en taida tähän kokoon tehdä omia imuja, varsinkin pojalla nuo S koon imut riittävät vallan mainiosti.


Saumurijälki on näin älyttömän rumaa, koska saumurini on neljä vuotta vanha, ja jatkuvasti ollut runsaalla käytöllä, terää vaan ei ole koskaan teroitettu. Vielä tuota ei huomaa tavallisissa saumoissa, mutta neljä paksumpaa kangasta alkaa olemaan liikaa. Eihän tuo imuissa haittaa, mutta..


Yhteiskuva. Läjä on oikeasti melkoinen, enkä sitten viitsinyt taitella ja asetella kaikkia kuvaan.

2 kommenttia:

Riika kirjoitti...

Huippuja, melkoisen urakan olet tehnyt! Itsekin ajattelin josko sitä kokeilisi vaippojen ompelua, vihdoin ja viimein. Mitä laitat kuoreksi noihin?

Hatatuu kirjoitti...

No kokeile ihmeessä! Vaippojen tekemisessä on jotain koukuttavaa, varoitan. Vaipoissa ei pahasti voi epäonnistua, ja sitten vaan villahousujen alle piiloon. Villahousuja meillä siis ainoastaan kuorena käytetään. Toinen pahuksen koukuttava juttu tuo villahousujen kutominen.