tiistai 5. lokakuuta 2010

Mekko ja pellavaimuja

On tämä kuvien siirto niin tuskaiseksi muuttunut, koitan nyt picasankin kautta näitä siirtää, saapahan ainakin samalla kirjoitettua tekstiä. Hautajaisia varten tein tytölle tummahkon mekon, kaava on alunperin Ottobresta, mutta eipä tässä mitään alkuperäistä enää ole. Tällainen perus yksinkertaisuuden huipentuma, ja melkoisen vähätöinen.

Kangas on tuollaista ohutta sammaria, Virosta, Abakhan Fabricsista. Tosi kivan tuntuista, on vaan niin kapeaa, ettei etu- ja takakappale tullut samasta leveydestä. Tätä samaa kuviota on lila pohjaisenakin, hieman toisilla väreillä, mutta siitä en vielä ole mitään tehnyt. Ajattelin mekon olevan riittävän tumma sinne hautajaisiin, kun kuitenkin noin pienestä tytöstä on kyse, mutta ainakin taitaa päästä tänään pappansa synttäreille mekko päällä.

Sehän nyt on sanomattakin selvää, ettei Picasan kautta onnistunut yhdenkään kuvan siirto ja suoraan bloggerin kautta sain kuudesta mekkokuvasta yhden siirrettyä, tietysti sen lähes huonoimman..
Lisäksi hurauttelin eilen S koon vaippaimuja, muutamasta vaipasta kun puuttui muotoon ommellut imut. Näihin käytin ulkopuolelle vanhoja vohvelikangaspyyhkeitä ja sisäpuolelle jotain iankaikkisia pellavapyyhkeitä. Aika ohuita, rumia, tahraisia ja reikiäkin oli valkoisella langalla siksakattu. 

Paksumpia ja toivottavasti hyvin imeviä tuli. Pellavahan ei kestä keittopesua, tai menettää erinomaisen imukykynsä yli 70 asteen pesussa. Tästä syystä kirjoitin ompelukoneella imujen molemmin puolin PELLAVA. Yhteen kokeilin kirjoittaa koko imun läpi, jotta pysyisi kankaat samalla paremmin paikallaan, kone jaksoi hyvin ommella koko imun läpi, mutta toisella puolellahan lukee AVALLEP. Äly ja väläys, enpä tajunnut tuota etukäteen. Ja tietysti kuvien siirto tällaisten tylsien vaippaimujen kohdalla toimi melkein moitteettomasti..


Ei kommentteja: